Trabzon’un Gururu KTÜ, Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği Bölümünü Açtı! Trabzon’un Gururu KTÜ, Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği Bölümünü Açtı!

Narkotik Operasyonları

Trabzon'da gerçekleştirilen narkotik operasyonlarında, bir miktar Sentetik Kannabinoid (Bonzai), Esrar, Metamfetamin, 65 adet Sentetik Ecza, 27 kök Hint Keneviri Bitkisi, 7 uyuşturucu kullanımına yarayan düzenek (payp), 1 hassas terazi ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 92.975 TL ve 320 Dolar ele geçirildi. Bu operasyonlar sonucunda 19 kişi hakkında adli tahkikat başlatıldı.

Aranan Şahıslar

Yapılan operasyonlarda, haklarında 2 ay 10 gün ile 10 yıl 5 ay arasında değişen kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 19 şahıs ile çeşitli suçlardan aranan 24 şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edildi.

Silah Operasyonları

6136 Sayılı Kanun Kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda, 5 ruhsatsız tabanca, 5 tüfek, 140 adet çeşitli çaplarda fişek, 6 şarjör ve 9 kesici delici alet ele geçirildi. Bu operasyonlar sonucunda Cumhuriyet Savcısının talimatıyla 4 şahıs hakkında adli tahkikat başlatıldı.

Kaçakçılık Operasyonları

Kaçakçılıkla mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda, 150 kg bandrolsüz tütün ele geçirildi ve Cumhuriyet Savcısının talimatıyla 1 şahıs hakkında adli tahkikat başlatıldı.

Göçmen Kaçakçılığı

Ülkemize yasadışı yollarla giriş yaptığı tespit edilen 5 yabancı uyruklu şahıs yakalandı ve 1 organizatör hakkında gerekli adli işlemler başlatıldı.

Trafik Denetimleri

İl merkezi ve ilçelerde yapılan trafik denetimlerinde 4 aracın abartı egzozlu olduğu tespit edilerek idari para cezası uygulandı.

Trabzon Valiliği, uyuşturucu ve kaçakçılıkla mücadelede kararlılıkla çalışmalarına devam edeceklerini ve suçluların aramızda dolaşmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Muhabir: BİROL SANCAK