Rize'de Hafif Ticari Araç Alev Aldı, Araç Kullanılamaz Hale Geldi Rize'de Hafif Ticari Araç Alev Aldı, Araç Kullanılamaz Hale Geldi

Modern ve Çevre Dostu Ulaşım

Trabzon'da toplu taşımanın geliştirilmesine yönelik önemli bir adım atan Başkan Genç, halkın daha konforlu bir ulaşım imkanına kavuşacağını belirtti. TULAŞ Genel Müdürü Hakan Öztel’in de katılımıyla gerçekleşen araç tanıtımında, otobüslerin teknik durumu hakkında bilgi verildi.

İki Paket Halinde 31 Otobüs

Başkan Genç, elektrikli otobüslerin şehir ulaşımına eklenmesiyle enerji tasarrufu sağlanacağını ve çevresel etkilerin azaltılacağını vurguladı. Projenin detaylarını paylaşan Genç, “Beşikdüzü ilçemizden Of ilçemize kadar, 16 artı 15 tane elektrikli otobüs olmak üzere toplamda 31 otobüsü ulaşım merkezimize kazandıracağız. Bugün bunun ilk adımını atıyoruz. Kısa bir süre sonra ilk paket olan 16 otobüsümüzü alacağız ve ardından 15 otobüsümüzü daha ekleyeceğiz,” dedi.

Konforlu ve Hızlı Ulaşım

Projenin amacının, Beşikdüzü'nden Of'a daha hızlı, doğrudan ve az duraklı bir ulaşım sağlamak olduğunu belirten Başkan Genç, çevre dostu ulaşım modellerini şehre kazandırmanın önemine dikkat çekti. “Amacımız, Trabzon'da yaşayan hemşehrilerimizin ve şehri ziyaret eden vatandaşlarımızın daha konforlu bir ulaşıma kavuşmasını sağlamak. Trafik, bireysel yaşamda en büyük stres kaynaklarından biri. Biz de bunu en aza indirebilmek adına daha kaliteli bir ulaşım modeli oluşturmak istedik ve şimdi bu projeyi hayata geçiriyoruz,” diye konuştu.

Başkan Genç, projede emeği geçen TULAŞ Genel Müdürü Hakan Öztel ve tüm mesai arkadaşlarına teşekkür etti.

Editör: Birol Sancak