Trabzonspor Efsanesi Şenol Güneş, Akçaabat'ta Tarihi Ortamahalle'yi Gezdi Trabzonspor Efsanesi Şenol Güneş, Akçaabat'ta Tarihi Ortamahalle'yi Gezdi

Aktürk, “Servis şoförü, turistlerle beraber işletmeye geldikten sonra, kendisine kahvaltı hazırlanmasını istedi. Ayrıca kahvaltının da ücretsiz olacağını özellikle belirtti” dedi. Turistlerin oturdukları masada yemeklerini seçerken olayın yaşandığını kaydeden Aktürk, “İşletmemiz deki yetkililerimiz de şöföre, turizm firmalarına yönelik “Kendilerinin komisyon veya kahvaltı vermediğimizi, fakat tatlı veya çay ikram edebileceğimizi’ ifade etti. Ancak arkadaşlarımızın bu ifadelerine rağmen, tur aracı sürücüsü, ücretsiz kahvaltı talebinde ısrar etti. Bunun üzerine arkadaşlarımız bu isteği tekrar geri çevirdi” diye konuştu. 

KAHVALTI İSTEĞİ GERİ ÇEVRİLDİ, İŞLETMEYİ KÖTÜLEDİ

İşletme çalışanlarının tur aracı sürücüsünün isteğini geri çevirmesi sonrasında ise şoförün oturduğu yerden kalkarak turistlerin yanına gittiğini belirten Aktürk, “Yaşanan bu durum üzerine turistleri işletmeye getiren araç sürücüsü yerinden kalkarak, menüden yemek seçen turistlerin yanına gitti. Yemeklerin kötü olduğunun, buranın iyi bir tercih olmadığını belirterek istememelerine rağmen turistleri mekandan dışarı çıkardı. Dışarı çıkan turistler, yeniden mekanda oturmak istediklerini söylese de şoför ısrarla turistleri, kahvaltı verdiğimiz gerekçesiyle mekandan uzaklaştırdı” diye konuştu.

YETKİLİLER DAHA HASSAS DAVRANMALI

İşletme sahibi Aktürk, sözlerine şu şekilde devam etti: “Trabzon’da komisyon veya haraç verilmeyen sistemde, turistlerin bu şekilde kullanılıyor. Ünlü mekanlar, karalanıyor. Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Milletvekilleri ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yetkilileri olmak üzere tüm herkesi göreve çağırıyoruz. Turizmin, turizmden anlamayan işletmeler ve haraç toplama mantığı ile davranan kişilere teslim edilmemesi noktasında yetkililer daha hassas davranmalı”

Muhabir: BİROL SANCAK