Ev ve iş yeri hasarları büyük boyutta

Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada, felaketin dört ilçede geniş bir alanda yıkıcı etkiler yarattığı belirtildi. 14 binanın yıkık veya ağır hasarlı olduğu, 46 konut, 7 ahır ve 1 iş yerinin heyelan veya taşkın riski altında bulunduğu kaydedildi. Toplamda 123 konut, 151 iş yeri ve 98 araç zarar görmüş durumda. Bunun yanı sıra, heyelan ve taşkın riski altındaki binaların bir kısmına istinat duvarları yapılması planlanıyor.

Tarım arazileri de büyük zarar gördü

Sel ve heyelanlar sonucu 1 milyon metrekareye yakın tarım arazisi de felaketten olumsuz etkilendi. 1.703 üreticiye ait 919 bin metrekare tarım arazisi, tarım makineleri, hayvanlar ve arı kovanları zarar görmüş durumda. Bu kayıpların ekonomik değeri de büyük bir boyuta ulaştı.

Altyapı çalışmaları sürüyor

Valilik, felaket sonrası yapılan altyapı çalışmalarına da hız verildiğini bildirdi. 382 personel ve 247 iş makinesiyle dere yataklarında ve yol güzergâhlarında çalışmalar devam ediyor. Toplamda 439 noktada hasar meydana geldiği ve bu noktalarda istinat duvarları, drenaj önlemleri ve beton yol yapımının gerektiği tespit edildi.

Trabzonlu Bakanlardan Diyarbakır Valisi Zorluoğlu'na Anlamlı Ziyaret Trabzonlu Bakanlardan Diyarbakır Valisi Zorluoğlu'na Anlamlı Ziyaret

Kaynak: İHA