ŞEHİTLER NEDENİYLE HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ İPTAL EDİLDİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törenin kutlama kısmında yer alan halk oyunları gösterisi, Tunceli’de yaşanan kaza sonucu 4 askerimizin ve Kuzey Irak’ta Trabzonlu Üsteğmen Fatih Ayar’ın şehit düşmesi nedeniyle iptal edildi. Bu acı haberler, törende hüzünlü anlar yaşanmasına neden oldu.

“EĞİTİM, MİLLİ BİLİNCE SAHİP NESİLLER YETİŞTİRİR”

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, Türk eğitim sisteminin milli bilince sahip nesiller yetiştirmeyi hedeflediğini belirtti. Uygun, “Eğitim sistemi, milli bilince sahip, doğru ve faydalı olanı yapmayı ideal edinmiş nesiller oluşturmayı amaçlar” dedi.

VALİ YILDIRIM’DAN EĞİTİME VE ŞEHİTLERE VURGU

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, konuşmasında eğitimin toplumların gelişimindeki önemine dikkat çekti. “Nesil yetiştirmek, medeniyet inşa etmektir” diyen Vali Yıldırım, çocukların milli ve evrensel değerlerle yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı. Vali Yıldırım ayrıca, öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hitap ederek, eğitim-öğretimin önemine ve toplumsal sorumluluğuna değindi.

Vali Yıldırım, konuşmasının son bölümünde Trabzonlu Üsteğmen Fatih Ayar ve Tunceli’de şehit olan askerleri anarak, “Allah’tan bütün şehitlerimize rahmet diliyorum, ailelerine sabırlar diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun, hepsinden önemlisi vatan sağ olsun” dedi.

Trabzonlu Sevilen Öğretmen Hacer Lermi Hayatını Kaybetti: Vakfıkebir Hacer Hocaya Ağlıyor Trabzonlu Sevilen Öğretmen Hacer Lermi Hayatını Kaybetti: Vakfıkebir Hacer Hocaya Ağlıyor

TÖREN ŞİİR VE ÇİÇEK TAKDİMİ İLE DEVAM ETTİ

Konuşmaların ardından şiir okunarak ve üst sınıf öğrencilerinin yeni öğrencilere temsili olarak çiçek vermesiyle tören devam etti. Eğitim yılının açılışını simgeleyen bu anlamlı etkinlik, öğretmenler, öğrenciler ve veliler tarafından büyük ilgi gördü.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU