Şahin, caminin inşaat sürecine dair şu bilgileri paylaştı: "Burası yıkılan eski cami derneği üzerine yapıldı. Yeni cami yeri olarak burası tespit edildi. Uzun süre sonra para bittikten sonra inşaat durdu ve eleştirilerin hedefi oldu. Ancak camimiz aslında güzel bir camiydi. Tamamen bitince ibadete açıldı ve çok güzel bir cami olarak hizmet vermeye başladı. Yurt içinden ve yurt dışından yardım aldık, pandemi döneminde bile camiyi bitirdik."

Caminin minarelerinin Osmanlı mimarisine uygun hale getirildiğini ifade eden Şahin, "Minareler çok eleştirildi, kiliseye benzetildi. Minarelerdeki kötü görüntüyü kaybetmek için küçük minareleri yuvarlak kubbe haline getirdik ve öndeki iki minareyi uzatıp sivrilttik. Osmanlı mimarisine uygun, göze iyi hitap edecek şekilde sivrilttik. Daha güzel olduğunu düşündük" diye konuştu.

Vatandaşlardan Celal Tütenk, caminin mimarisini çok beğendiklerini belirtirken, Buğra Çağlar ise caminin içi ve dış görünüşünün çok güzel olduğunu kaydederek, "Minareleri daha önce farklıydı, şimdi daha güzel" dedi.



Kaynak: İHA