81 ilden katılım sağlanacak büyük buluşma için Trabzon’dan 500 kişilik bir grup, 11 otobüsle hareket etti.

Miting öncesi Trabzon’da toplanan kalabalığa hitap eden Türkiye Yol-İş Sendikası Trabzon 1 No’lu Şube Başkanı Ali Faiz, ekonomik krizin yükünü işçilerin omuzlamak istemediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Bugün yine bir aradayız. Sıkıntılarımız artarak devam ediyor. Bundan sonra sözümüzü meydanlarda yüz binlerle söyleyeceğiz. Ekonomik krizin bedelini işçiler olarak biz ödemeyeceğiz. Vergide adalet, ücret eşitsizliği, enflasyon, taşeronluk sistemi, işsizlik ve emekli maaş sistemindeki sorunların çözümü için Ankara’ya gidiyoruz.”

İkizdere İlçe Emniyet Amirliği Yeni Hizmet Binasına Kavuştu İkizdere İlçe Emniyet Amirliği Yeni Hizmet Binasına Kavuştu

Ali Faiz, emekçilerin alın terinin karşılığını istediklerini ve gelir dağılımında hak ettikleri payı talep ettiklerini vurguladı. Çocukların geleceği için daha iyi bir Türkiye bırakmak amacında olduklarını ifade eden Faiz, mücadelelerinin sonuna kadar devam edeceğinin altını çizdi.

Faiz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yarın Ankara'da TÜRK-İŞ'in 'Emek Buluşması Mitingi'ni yapacağız. Emekçiler, emekliler, asgari ücretliler, kamu işçileri, özel sektör çalışanları, taşeronlar ve staj mağdurları orada olacak. Ankara’dan Türkiye’ye ve yöneticilere sesleneceğiz: ‘Haklı taleplerimize kulak verin, bizi dikkatle dinleyin.’”

Trabzon’dan yola çıkan grubun, diğer illerden gelen katılımcılarla birlikte, çalışma hayatındaki sorunları duyurmak ve haklı taleplerini dile getirmek için yarın sabah Ankara’da olması bekleniyor.

Muhabir: BİROL SANCAK