TEKNOFEST’e Büyük İlgi
Adana'da 2-6 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'e Trabzon'dan rekor düzeyde katılım gerçekleşti. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın işbirliğiyle Adana Havalimanı'nda düzenlenecek festivalin hazırlıkları hızla devam ediyor.

Rekor Başvuru Sayısı
Trabzon’dan yapılan başvurular dikkat çekti. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Trabzon temsilcisi Erkut Kalkavan’ın 61saat’e yaptığı açıklamaya göre, Trabzon’dan 5400 başvuru yapıldı. Bu sayı, geçen yıla göre iki kat artış gösterdi. Kalkavan, “Çeşitli alanlarda insanlık yararına katkı sağlayacak ekiplerimiz var. Havacılık, roket ve hyperloop alanlarında derece aldılar,” diyerek, Trabzon’un temsil gücüne vurgu yaptı. Festivalde, 5400 başvurudan 500’e yakınının finallere kalma başarısını gösterdiğini belirtti.

Düzköy Yolunda Kaza: Araç Kanala Devrildi! Düzköy Yolunda Kaza: Araç Kanala Devrildi!

Karadeniz’in Üreten Zekası
Kalkavan, “Oldukça meşakkatli bir süreçti. Ancak takımlarımızın Trabzon’u pozitif anlamda temsil edeceğine inancımız tam,” dedi. Deneyap Atölyesi ve Trabzon Gençlik Merkezi’nden finale kalan takımların da olduğunu belirterek, başarı dileklerini iletti. “Karadeniz insanının pratik ve üretken zekasını TEKNOFEST ile birleştirince ortaya müthiş şeyler çıkıyor,” ifadelerini kullandı.

Gelecek Yıllar için Eğitim Programları
Gelecek yıllarda düzenlenecek olan TEKNOFEST için Trabzon’dan daha fazla katılım beklediklerini ifade eden Kalkavan, “Gelecek yıl hem TEKNOFEST takımlarına hem de öğrencilerimize eğitimler vereceğiz. Proje nasıl hazırlanır eğitimi vereceğiz,” dedi. Bu sayede Trabzon’dan TEKNOFEST’e daha çok katılım sağlanacağını ve başarıların artacağını söyledi.

Kaynak: 61SAAT