Trabzon Siyasetinin Durumu
Başkan Bıyık, konuyla ilgili değerlendirmesinde Trabzon siyasetinin kendi evlatlarına sahip çıkmadığını vurguladı. Bıyık, “Vakıflar bünyesinde uzun yıllar çeşitli kademelerde görev yapmış, son olarak bölge müdürlüğü görevini üstlenmiş Yomralı hemşehrimiz İsmet Çalık’ın görevden alınması son derece yanlış bir durum. İl dışından ve başka kurumdan birinin atanması, bu anlayışla karşılanamaz” dedi.

Acı Kayıplar: İki Değerli İsim Yitirildi, MHP Başkanından Taziye Mesajı! Acı Kayıplar: İki Değerli İsim Yitirildi, MHP Başkanından Taziye Mesajı!

Liyakat ve Yerel Yönetim
Bıyık, kurumlar arasındaki liyakatli atamaların önemine dikkat çekerek, “Eğer Vakıflar bölge müdürlüğünde bu kuruma vakıf biri görevlendirilseydi, belki bu anlayışla karşılanabilirdi. Ancak, kurum dışından bir atama yapılması doğru değildir. Trabzon’un kendi yetişmiş bürokratına sahip çıkamaması oldukça üzücü. Liyakat esaslı atamalar yapılmalı ve insanların uzun yıllar emek verip hizmet ettikleri kurumlardan alınmamaları sağlanmalıdır. Sıklıkla liyakat dışı atamalarla karşılaşıyoruz, bu şehrin yetişmiş evlatlarına yazık oluyor” ifadelerini kullandı.

Sonuç Olarak
Başkan Bıyık’ın bu açıklamaları, Trabzon’da bürokratik atamaların yerel yöneticiler ve halk tarafından nasıl algılandığını bir kez daha gözler önüne serdi. Yomra Belediyesi’nin bu konudaki duruşu, yerel halkın takdirini topluyor ve Trabzon’un gelecekteki yönetim anlayışını sorgulatıyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK