Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisi Toplandı: Ortahisar’ın Toprak Sorunu ve Eski Terminal Alanı Gündemde Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisi Toplandı: Ortahisar’ın Toprak Sorunu ve Eski Terminal Alanı Gündemde

Gümüşhane'nin Torul ilçesinde bulunan Artabel Gölleri Tabiat Parkı, son zamanlarda doğa yürüyüşçülerinin popüler rotalarından biri haline geldi. Ancak Trabzon’da görev yapan doktor Ü.A., tek başına çıktığı yürüyüşte kaybolarak zorlu bir durumla karşı karşıya kaldı. Adalı Gölü’nün üzerindeki zirveye ulaştıktan sonra kayalık bir bölgeye giren Ü.A., yönünü kaybederek çıkış yolunu bulamayınca durumu fark edip 112 Acil Çağrı Merkezi'ne başvurdu.

İhbarın ardından hızla harekete geçen AFAD ve Jandarma ekipleri, doktorun cep telefonundan gönderdiği konum bilgileri sayesinde uzun süren bir arama çalışması başlattı. Dron desteği ile yerinin tespit edilmesinin ardından, kayalık alanın zorlu yapısı nedeniyle karadan kurtarma mümkün olmayınca Malatya 2'nci Kara Havacılık Alay Komutanlığı'ndan helikopter desteği istendi.

Gece yarısı bölgeye ulaşan helikopter, doktoru kayalık alandan alarak ziyaretçi karşılama merkezinde bekleyen ambulansa ulaştırdı. 112 Acil Sağlık ekipleri, yaklaşık 12 saat boyunca kayalık alanda mahsur kalan doktorun sağlık durumunun iyi olduğunu tespit etti ancak tedbir amaçlı olarak hastaneye sevk edildi.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU