Trabzon’da yaşayan 2.5 yaşındaki Aslan Bayraktar, annesi Didem Bayraktar’dan alınan karaciğer ile yeniden sağlığına kavuştu. Minik Aslan’a annesi ikinci hayatını armağan etti. İstanbul’da özel bir hastanede Prof. Dr. Kamil Yalçın Polat tarafından yapılan ameliyatla, minik Aslan’ın tümörlü olan karaciğerinin yerine annesinden bir parça nakledildi.

FAZLA BEKLEYEMEZDİK 

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Kamil Yalçın Polat, “Aslan’ımıza Trabzon’da hepatoblastom teşhisi konulmuştu. Gerekli tetkik ve tedavileri yaptık. Tümörün ilerleme potansiyeli olduğundan fazla bekleyemezdik. Anneden alınan bir parçayı Aslan’a naklettik. Karaciğer tümörünün en etkili tedavi yöntemlerinden birisi de karaciğer naklidir. Aslan hızla sağlığına kavuştu” dedi.

Trabzon’un Gururu KTÜ, Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği Bölümünü Açtı! Trabzon’un Gururu KTÜ, Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği Bölümünü Açtı!

Aslan’ın babası Ömer ile annesi Didem Bayraktar, evlatlarını sağlığına kavuşturan doktora teşekkür ettiler. Baba Ömer Bayraktar, “Evladım için çok mücadele ettik. Allah kimseyi çocuğu ile sınamasın, imtihan etmesin. Şükür sonunda sağlığına kavuştu. Çok mutluyuz. Evimizin neşesi biricik oğlum artık koşup oynayabiliyor. Allah’a çok şükrediyoruz. Bir daha büyük acı yaşatmaz inşallah” diye konuştu.
Minik Aslan, annesinden aldığı hayat ile yeniden koşup oynamanın tadını çıkarıyor. Aile, bu süreçte yanlarında olan herkese minnettarlığını dile getirdi.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA