Şehit Musa Danışmaz İçin Anma Töreni Düzenlendi

1994 yılında görevi başında vatan uğruna şehit düşen Musa Danışmaz, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Araklı İlçe Başkanlığı öncülüğünde, Araklı’nın Halilli Mahallesi’ndeki kabri başında anıldı. Törene, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yüksel Gülay’ın yanı sıra Araklı Kaymakamı Yusuf Akın, Araklı Belediye Başkanı Hüseyin Avni Coşkun Çebi, dernek başkanı Gazi Murat Azgın, mahalle muhtarı Mustafa Taşkın, mahalle sakinleri ve şehidin yakınları katıldı.

Whatsapp Image 2024 10 22 At 16.04.45

Şehitlerimize Minnet Borçluyuz

Anmada konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yüksel Gülay, şehitlerin fedakarlıklarının unutulmayacağını belirtti. Gülay, “Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin huzuru için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz sonsuza dek hatırlanacak. Kur'an-ı Kerim'de de belirtildiği gibi 'Onlara ölü demeyiniz, zira onlar diridirler.' Onların ruhları her zaman bizlerle. Şehit ailelerimiz, milletimizin en kıymetli emanetleridir ve her zaman yanlarında olacağız. Musa Danışmaz ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, mekanlarının cennet olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Whatsapp Image 2024 10 22 At 16.04.44 (1)

Artvinliler Hizmet Vakfı, Zülfü Livaneli’yi Ağırladı ve Kültürel Bağları Güçlendirmek İçin Fikir Alışverişi Yaptı Artvinliler Hizmet Vakfı, Zülfü Livaneli’yi Ağırladı ve Kültürel Bağları Güçlendirmek İçin Fikir Alışverişi Yaptı

Şehidin Hatırası Yaşatılıyor

Tören boyunca, okunan Kur'an-ı Kerim ile şehidin ruhuna dualar gönderildi. Şehit Musa Danışmaz’ın ailesi ve yakınları için tören, anlamlı bir vefa örneği oldu. Büyükşehir Belediyesi ve Araklı halkı, şehidin anısının her zaman yaşatılacağını belirterek, bu vesileyle birlik mesajı verdi.

Trabzon, aziz şehitlerinin hatırasını yaşatmaya ve ailelerinin yanında olmaya devam ediyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK