Kayseri'deki Taciz Olayı Türkiye'nin Gündeminde

Kayseri'de Suriye uyruklu bir şahsın 7 yaşındaki çocuğa cinsel saldırısı, Türkiye'nin gündemine oturdu. Olayın ardından Kayseri'de vatandaşlar sokağa döküldü. Artan gerilim bugün Suriye'nin kuzeyine de sıçradı. Türkiye'nin Suriye'de Fırat Kalkanı operasyonu ile kontrol altına aldığı yerlerde Türkiye'den gelen tırlara saldırılar gerçekleşti. Türk bayrakları indirilip parçalandı.

Koray Aydın'dan Sert Açıklamalar

Yaşananlara sert tepki gösteren Koray Aydın, sığınmacıların Türkiye için beka meselesi olduğunu belirterek, "Kayseri’den İdlib’e doğru patlayan krizin tek çözümü var: Suriyeliler Suriye'ye! Sığınmacıların tümü ülkelerine! Sığınmacılar bugün en önemli beka meselemizdir. Türk bayrağına uzanan eller kırılmalı, hadleri bildirilmelidir." dedi.

Geri Kabul Anlaşması Derhal Yürürlükten Kaldırılmalıdır!

Aydın, Geri Kabul Anlaşması'nın derhal yürürlükten kaldırılması gerektiğini dile getirerek, "Bugün Kayseri’den Suriye’ye doğru kırılan fay hattı, bütün Türkiye ve Suriye coğrafyasını etkileyecek potansiyel bir tehlike taşıyor. AK Parti iktidarının hatalı Suriye politikaları ve kontrolden çıkan sığınmacı ve kaçak akını huzurumuzu bozdu, ekonomimizi bozdu, güvenliğimizi tehdit etti. Şimdi de bizim sayemizde varlığını sürdüren Suriye idari bölgelerinde şanımız, şerefimiz Türk bayrağını ve Türk vatandaşlarını hedef aldı. Bu hal Türkiye’de vatandaşlarımızın vereceği yeni ve haklı tepkilere yol açacaktır. Olası provokasyonlar ise geri dönüşü mümkün olmayan gerginliklere yol açacaktır. Toplum, devlet ve siyaset ortak akılla sığınmacı sorununu insani kesin geri dönüş çerçevesinde kararlaştırmalı ve uygulamalıdır. Geri Kabul Anlaşması derhal yürürlükten kaldırılmalıdır!" ifadelerini kullandı.

En Önemli Beka Meselesi İçin Acilen Adım Atılmalıdır

Trabzon'da Kaymakam ve Vali Yardımcısı Atamaları! Görev Değişiklikleri Gerçekleşti Trabzon'da Kaymakam ve Vali Yardımcısı Atamaları! Görev Değişiklikleri Gerçekleşti

Aydın sözlerini şöyle bitirdi: "Dış politikada ise Esad ile temas edilmeli, PKK/PYD-YPG terörüne karşı güvenlik ve sığınmacıların geri dönüşü noktasında anlaşma yolları bulunmalıdır. Sayın Erdoğan bugünün en önemli beka meselesi için acilen adım atmalıdır. Bu görüntüleri yarın Türkiye’de yaşamamak için yarın değil hemen bugün icraata geçilmelidir."

Kaynak: HABER MERKEZİ