“TÜCCAR CANIMIZI YAKIYOR, TMO AVANTAJ SAĞLIYOR”

Trabzonlu Sevilen Öğretmen Hacer Lermi Hayatını Kaybetti: Vakfıkebir Hacer Hocaya Ağlıyor Trabzonlu Sevilen Öğretmen Hacer Lermi Hayatını Kaybetti: Vakfıkebir Hacer Hocaya Ağlıyor

Fındığını TMO’ya satarak rekor fiyat alan Celalettin Solak, tüccarın düşük fiyat teklifleriyle üreticiyi zor durumda bıraktığını belirtti. Solak, “Akoluk Mahallesi’nde uzun süredir fındık üreticisiyim. Tüccarlara ürün verdiğimizde emeğimizin karşılığını alamıyoruz. TMO bizim için çok daha avantajlı. Bu sene 54 randımanla fındığımı 139 TL 10 kuruştan sattım. Üretici için TMO büyük bir avantaj” dedi.

“TMO’YU TERCİH EDİYORUZ, ÖDEMELER HIZLI”

TMO’nun Esiroğlu’ndaki alım deposunda üreticilerin fındıklarını aldığını ve ödemelerin 11 ila 22 gün arasında yapıldığını belirten Solak, “Tüccarın verdiği fiyatlar maliyetleri karşılamıyor. Gurbetçiler aceleyle fındığını tüccara yok pahasına satıp gidiyor, ancak burada olan vatandaşlar TMO’yu tercih ediyor” ifadelerini kullandı. Solak, devletin üreticiyi desteklemesi gerektiğini vurgulayarak, “Üreticiler daha iyi şartlarda fındık satabilmeli” dedi.

Muhabir: AYŞE SANCAK