"Yabancı Kiracılar Sürekli Çöp Atıyordu"
68 yaşındaki Özçilingir, bina önüne atılan çöplerden dolayı rahatsız olduklarını dile getirerek şu ifadeleri kullandı:
“Yabancı kiracılar çöplerini sürekli buraya bırakıyordu. Evlerimizin önüne atılan çöplerden dolayı uyku uyuyamaz hale geldik. Trabzon halkı Fenerbahçe ve Galatasaray’ı pek sevmez, zaten bu kulüplerin taraftarı burada çok yok. Aklıma böyle bir pankart asma fikri geldi ve işe yaradı.”

Trabzonlu İş İnsanı Aydın Kanber Trafik Kazasının Mağduriyetini Yaşıyor: "Olmayan Borca Haciz Koydular" Trabzonlu İş İnsanı Aydın Kanber Trafik Kazasının Mağduriyetini Yaşıyor: "Olmayan Borca Haciz Koydular"

"Fenerbahçe ve Galatasaray ile Bir Sorunum Yok"
Trabzonspor taraftarı olduğunu vurgulayan Özçilingir, pankartların amacının yalnızca çöp sorununa çözüm getirmek olduğunu belirtti:
“Ben Trabzonsporluyum. Fenerbahçe, Galatasaray ya da Beşiktaş ile ilgili bir sorunum yok. Mahalle sakinleri bu pankartlardan memnun. Artık kimse çöp bırakmıyor ve çevremiz temizlenmiş oldu.”

Mahalleli de Çözümden Memnun
Mahallede dükkan işleten Adnan Hacıöz, pankartların asılmasının ardından bölgedeki kötü görüntü ve koku sorununun sona erdiğini söyledi:
“Bu bölge daha önce mahalle sakinlerinin çöplerini bıraktığı bir yerdi. Kokudan ve pislikten dolayı dükkanımın önünde oturamıyorduk. İsmail abi bu pankartları astıktan sonra çöp sorunu tamamen ortadan kalktı.”

Bu sıra dışı yöntemle mizah ve pratik çözümler bir araya geldi. Mahalle sakinleri, çöp sorununun çözülmesinden dolayı memnun olduklarını dile getirirken, Özçilingir’in pankartları kısa sürede mahallede gülümsemeyle karşılanan bir çözüm haline geldi.

Muhabir: AYTEKİN AKAY