Yalçın Orhan Disipline Sevk Edilecek, Başkan Doğan Kararlı

Karadeniz Fırtınası adlı YouTube kanalına konuşan Doğan, “Biz her yerde, her şekilde herkese adalet diyoruz. Ama insanlar haksızlığı hak kabul ettikleri için bizim hakkımızı korumamızı farklı algılıyorlar. Kimsenin Trabzonspor camiasına bunu yaşatmaya hakkı yok. Yönetim kurulu kararıyla Yalçın Orhan’ı disipline sevk edeceğiz" dedi.

İSTİFA TALEBİ VE KARŞILIKSIZ KALMASI

Şenol Güneş’ten Gençlere Büyük Destek: Avrupa Devleri Peşlerinde! Şenol Güneş’ten Gençlere Büyük Destek: Avrupa Devleri Peşlerinde!

Başkan Doğan, Yalçın Orhan’a Trabzonspor’un haklarını savunamadığını belirterek, istifa etmesini talep ettiğini, ancak bu talebin karşılıksız kaldığını ifade etti. Doğan, “Kendisine Trabzonspor’un haklarını savunamadığını, dolayısıyla Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun görüşünün gerekli açıklamaları yaparak, insanları olaylar hakkında aydınlatarak, bir Trabzonlu duruşunu gösterip istifa etmesini talep ettim. Kendisi de bu talebi karşılıksız bıraktı” şeklinde konuştu.

BÜYÜKEKŞİ’YE REST ÇEKTİ

Eski TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye, İbrahim Hacıosmanoğlu’nu destekleyeceklerini ilettiğini belirten Doğan, “Bu seçimde kendisi hem federasyon başkanı beni ziyaret etti. Benim ofisimde seçimle alakalı görüşlerimizi sordu. Biz de mevcut eski Trabzonspor Başkanı'nın aday olduğunu, bizim onun dışında herhangi bir şekilde birini desteklememizin mümkün olmadığını, olamayacağını, listesine de herhangi bir Trabzonsporlu vermeyeceğimizi söyledim. Kendisi de Yalçın Orhan'ın listede olacağını söyleyince ben kendisine böyle bir şey yapamayacağını, böyle bir şeyi yaparsa Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun seçimi kazansa bile birinci dakikadan bizim için yok hükmünde olacağını kendisinin yüzüne söyledim” dedi.

HER ŞEKİLDE HERKESE ADALET DİYORUZ

Başkan Doğan, Yalçın Orhan’ın yönetim kurulu kararıyla disipline sevk edileceğini belirterek, “Şampiyonluk yolu çok dikenli bir yol. Yıllarca Trabzonspor'un nasıl haklarının yendiğini taraftarlıktan yöneticiliğe geçtiğimiz süreçte daha net gördük. Trabzonspor'un şampiyonluklarının nasıl çalındığını çok daha net gördük. Şimdi Sayın Mustafa Bey’i İstanbul takımlarının hiçbiri kendisinin bu yönetimlerde olmasını istemiyor. Bu ne kadar doğru iş yaptığını gösteriyor. Biz her yerde, her şekilde herkese adalet diyoruz. Ama insanlar haksızlığı hak kabul ettikleri için bizim hakkımızı korumamızı farklı algılıyorlar" dedi.

TRABZONSPOR CAMİASINA BUNU YAŞATMAYA HAKKI YOK

Başkan Doğan, “Kimsenin Trabzonspor camiasına bunu yaşatmaya hakkı yok. Yönetim kurulu kararıyla disipline sevk edeceğiz. Burası sonuçta Trabzonspor Kulübü'nün seni koyduğu bir pozisyon. Yani insanlar yönetim kurulunun onu önerip koyduğu yerde bu kadar bağımsız hareket edemez. Bu yanlıştır. Ben bunu kabul etmiyorum” şeklinde konuştu. Yalçın Orhan için nihai karar, yapılacak olan toplantının ardından verilecek.

Trabzonspor yönetimi, bu süreçte camianın birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğine vurgu yapıyor ve alınacak kararlarda Trabzonspor’un menfaatlerini ön planda tutacaklarını belirtiyor. Yönetim kurulu, disiplinsiz davranışlara müsamaha göstermeyeceğini ve Trabzonspor camiasının haklarını her platformda savunacağını ifade ediyor.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN