Bu tutarın, kulübün borçsuzluk belgesi alabilmesi için zorunlu olduğunu vurgulayan Doğan, UEFA’nın mali disipline uymayan kulüplere transfer yasağı ve Avrupa’dan men gibi yaptırımlar uygulayabileceğini hatırlattı.

"Trabzonspor’un Önünde 2 Milyarın Üzerinde Vergi Borcu Var"

Trabzonspor’un mali yapısının uzun süredir yönetilemez bir durumda olduğunu ifade eden Doğan, göreve geldikleri günden itibaren 9 milyar TL’ye yakın ödeme gerçekleştirdiklerini söyledi.

"Trabzonspor’un önündeki en büyük problem Bankalar Birliği anlaşmasıydı. Bu anlaşmadan çıkarak önemli bir adım attık, fakat sorunlarımız burada bitmedi. Trabzonspor’un önünde 2 milyarın üzerinde vergi borcu var. Yıllardır yapılandırılan ama anlaşmalara uyulmayan bir borç yükünden bahsediyoruz. Artı bilançoya geçmek zorundayız."

"Ekonomik Rahatlama Henüz Mümkün Değil"

Doğan, kulüp taraftarlarına ekonomik rahatlamanın henüz mümkün olmadığını vurgulayarak şunları ekledi:

"Camianın rahatlamaması lazım, yapılacak çok iş var. Aralık sonuna kadar 30 milyon Euro'yu bulmamız şart. UEFA’nın belirlediği mali kriterlere uymak zorundayız, aksi takdirde ciddi yaptırımlarla karşılaşabiliriz."

Sebat Gençlik Spor’un Ziraat Türkiye Kupası Rakibi Belli Oldu Sebat Gençlik Spor’un Ziraat Türkiye Kupası Rakibi Belli Oldu

Başkan Doğan'ın bu açıklamaları, Trabzonspor’un mali disiplini sağlamak için yoğun bir çalışma içinde olduğunu gösterirken, kulübün finansal yapısının sürdürülebilir hale gelmesi için atılması gereken adımların önemini ortaya koyuyor.

Muhabir: HABER MERKEZİ