Kadro Planlamasında Yerli Oyuncu Vurgusu
UEFA listesine ülke dışından sadece 17 oyuncu kaydedebilen Galatasaray, bu sebeple yerli oyuncu sayısını artırmaya odaklandı. 18-21 yaş aralığını Türkiye'de geçirmiş oyunculara öncelik veren sarı-kırmızılılar, Alanyaspor'un yıldızı Oğuz Aydın'dan sonra Berat Ayberk Özdemir'i de gündemine aldı.

Erden Timur'dan Tam Destek
Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur'un çok beğendiği Berat Ayberk Özdemir'in transferine, Trabzonspor da bonservisiyle kadrosuna katmak isteyerek talip oldu.

İkili Mücadelelerdeki Başarısı Dikkat Çekiyor
Berat Özdemir, bu sezon oynadığı 35 maçta ikili mücadelelerin yüzde 61'ini kazanarak dikkat çekti. Maç başına 7.42 defansif aksiyon ve 3.97 top çalma ortalamasıyla oynayan 25 yaşındaki oyuncu, aynı zamanda maç başına 4.95 pas arası yaptı.

Rakip üçüncü bölgede isabetli pas konusunda üst sıralarda yer alan Berat, uzun paslardaki başarısıyla da ön plana çıkıyor.

Fabrizio Romano'dan Sanchez Transferi İddiası: Mehdi Taremi İle Yer Değiştiriyor Fabrizio Romano'dan Sanchez Transferi İddiası: Mehdi Taremi İle Yer Değiştiriyor

Suudi Arabistan'dan Trabzonspor'a
2022'nin Ağustos ayında Al Ittifak'a transfer olan Berat Özdemir, Suudi Arabistan ekibinden yıllık 1 milyon dolar kazanıyor. Eylül 2023'te Trabzonspor'a kiralanan Özdemir, bu sezon 39 maça çıkarak 1 gol attı ve 1 asist yaptı.

"Trabzonspor Formasıyla Elimden Geleni Yapıyorum"
Sezon sonunda kiralık sözleşmesi sona erecek olan Berat Özdemir, kariyeriyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: "Kiralık veya burada bonservisle bulunmam benim için önemli değil. Trabzonspor arması ve formasıyla sahada olduğum sürece elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Seneye ne olacak, hayırlısı diyelim."

Galatasaray'ın Transfer Hedefleri
Galatasaray, yerli oyuncu sayısını artırmak ve kadro derinliğini güçlendirmek amacıyla Berat Ayberk Özdemir'i transfer hedefleri arasına eklemiş durumda. Sarı-kırmızılılar, Alanyaspor'dan Oğuz Aydın'ı da listesine ekleyerek yeni sezonda şampiyonluk mücadelesi için kadro planlamalarını sürdürüyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK