Açıklamada, "Kadın, sadece bir birey değil; yaşamın ta kendisidir" ifadesiyle kadınların toplumsal hayattaki eşsiz değerine dikkat çekilirken, kadına şiddet uygulayan zihniyetlerin toplumun huzurunu tehdit ettiği vurgulandı. Kadına yönelik şiddetin topluma, insanlığa yönelik bir saldırı olduğu belirtilen açıklamada, bu tür davranışların acizlik ve çaresizlikten kaynaklandığı ifade edildi.

Çılgınlar Grubu, özellikle son günlerde yaşanan kadına ve çocuklara yönelik şiddet olaylarını "vicdanları sızlatan insanlık dışı" davranışlar olarak nitelendirerek, herkesi bu mücadelede yanlarında olmaya davet etti. Kadına ve çocuğa yönelik şiddetle mücadelede toplumsal bir farkındalık yaratmak amacıyla Başakşehir maçında tüm kadınları tribünlerde ağırlama çağrısı yapıldı.

Efsane Futbolculara Tesislerde Yemek Verildi! Efsane Futbolculara Tesislerde Yemek Verildi!


Grup, maça katılmak isteyen kadınların Trabzonspor Passolig kartı ile iletişime geçebileceğini belirtti ve her tribündeki kadının şiddete karşı bir sembol olduğunu vurguladı.

"Birlikte daha güçlü, birlikte daha etkiliyiz. Şiddete karşı dimdik durarak, sevginin, saygının ve eşitliğin zaferini ilan edelim!" diyerek, tüm taraftarları dayanışmaya davet etti.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA