Trabzonspor’un bir an önce toparlanması gerektiğine vurgu yapan Cevahir, “Trabzonspor bir vücut gibidir. Bir baş bir gövde var. Başı dik tutan gövdedir. Başla gövde birlikte hareket etmedikçe sağlıklı diyalog kurmadıkça ne yaptığını iyice belirlemedikten sonra başarılı olamazsın” dedi.

İSTİKRAR ÇOK ÖNEMLİ

Cevahir, “Gönlüm istiyor ki Trabzonspor iyi futbol oynasın. Şampiyon olur olmaz o ayrı konu. Sporda da siyasette istikrar çok önemli. Ben istikrara çok önem veririm. Bir takım çıkar, mücadelesini verir, futbolunu oynar ama kaybeder ya da kazanır ama mücadele şart. Bütün mesele şurada; bir ekip çalışması. Diğer takımlar gayet güzel gidiyor. Ne oldu bizim Trabzonspor’a? Bir ekip çalışması yok” dedi.

TRABZONSPOR SIRADAN BİR MAHALLE TAKIMI DEĞİL

Cevahir şöyle devam etti: “5 maçtır görüyoruz. Üzülüyorum maçı izlerken. 5 maçta 1’er puan olur mu? Trabzonspor bu, sıradan bir mahalle takımı değil. Trabzonspor’u izlerken üzülüyorum. Ekim ayındaki Divan toplantısında bazı konuları dile getireceğim, benim sorumluluğum var. Çok büyük bir bütçe açığımız var. Son aldığım bilgiye göre, 2 katrilyonun üzerinde borç var. Bu borç nasıl ödenecek? Bir de bir söz vardır, borç yiğidin kamçısıdır. Yahu bırakın bu sözleri. 13 tane transfer yapmışsın geçmişte de bu hatalar yapıldı.

TRANSFER HATALARI YAPILDI

Ali Çamdalı: "Trabzonspor Maçı Zor Olacak Ama Hazırız" Ali Çamdalı: "Trabzonspor Maçı Zor Olacak Ama Hazırız"

Dönemin başkanı şu anki TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, o da hata yaptı 11 futbolcu transfer etti. Sadri Şener de yaptı 13 tane futbolcu aldı. Belli noktalarda futbolcu transfer edebilirsin. 13 tane futbolcuya ne gerek var? Yazık günah değil mi? İstikrar yok. Futbolculara milyon TL’ler harcanıyor ama başarı yok istikrar yok. Niye bu kadar futbolcu transfer ettiniz. Altyapıya bir katkı sağlanmıyor. Alttan yetiştirin A takıma katkı sağlayın. Bize bizden fayda var. Dışarıdan gelen oyuncular sadece parasını biliyor.

GÜNEŞ, TRABZONSPOR’UN EVLADIDIR

İyi oynadığın zaman mükafatlandırıyorsun ama oynamadığı zaman niye ceza yok? Burada yönetimin de hatası var, önceki hocanın da hatası var. Şenol Güneş de yeni geldi ama onun da çok dikkat etmesi lazım. Şenol Güneş, Trabzonspor’un bir evladıdır. Kendi evladı gibi Trabzonspor’a gözü gibi bakması lazım. Beşiktaş’ta başarılı oldu, A Milli Takımı çalıştırdı. Biz de kendisinden istikrar bekliyoruz. Hocam, futbolcuları ne yap yap, bir bütün halinde onları yönet ve Trabzonspor’u bu sıkıntıdan kurtar” cümlelerine yer verdi.

BAŞKAN, TRABZONSPOR’UN HAKKINI SAVUNMALIDIR

Futbol olarak Trabzonspor’un keyif vermediğine vurgu yapan Cevahir, Aralık ayında gerçekleşecek olan seçimli genel kurul toplantısı öncesi birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Cevahir, “Seyircilerimiz kahroluyor. Neyi ne zaman yapacağımıza hep birlikte karar vermeliyiz. Aralık’ta seçimli genel kurul var. Başkan kim olmuş önemli değil benim için önemli olan Trabzonspor’un başkanlığına aday olan kişi şunu düşünmesi lazım. “Ben Trabzonspor’un başkanıyım, Trabzonspor’un hakkını hukukunu korumak zorundayım” demelidir” diye konuştu.

NEREDE O ESKİ OYUNCULAR

Cevahir sözlerini şu şekilde tamamladı: “Hakemler ve gözlemciler kasıtlı hareket ediyor. Ama sen iyi futbol oynarsan hakem de sana bir şey diyemez. Her şeyi yenersin. Trabzonspor’un mazisine bakıyorum, 75-76-77 yılları. Nerede o Necatiler, Turgaylar, Cemiller? Onlar para düşünmedi. Onlar Trabzonspor’un şampiyonluğu için özverili çalıştılar. Şimdiki oyuncular paradan başka bir şey düşünmüyor. Tamam paranı al da kardeşim ama adam gibi oyna. Burada başkanın ve hocaların büyük sorumluluğu var. Allah yardımcıları olsun biz her zaman destekçileriyiz.”

BİROL SANCAK

Editör: Birol Sancak