Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Trabzonspor’un efsane başkanı Şamil Ekinci, önceki gün İstanbul’da son yolculuğuna uğurlanmıştı. Trabzonspor’un tarihinde elde ettiği ilk Süper Lig şampiyonluğunda başkanlık görevinde yer alan ve görev süresi boyunca 4’ü lig şampiyonluğu olmak üzere toplamda 13 kupa kazandıran Ekinci, Kayserispor maçında da unutulmadı. Ekinci’nin başkanlık görevini yürüttüğü süre boyunca elde ettiği 13 kupa, karşılaşma öncesi Papara Park’ta saha kenarında yerini aldı. 

Karşılaşma öncesi Ekinci için saygı duruşunda durulurken, taraftarlar da 1 dakika boyunca Şamil Ekinci’yi alkışladı. Trazbzonspor’dan yapılan açıklamada, “Trabzonspor’umuza büyük hizmetler sunmuş, kulübümüzün efsane başkanlarından Mustafa Şamil Ekinci’yi sonsuzluğa uğurlarken, onun anısına daha anlamlı bir veda yapmayı arzu ediyoruz. Saygı duruşu esnasında, hepimiz 1 dakika boyunca eski başkanımız Şamil Ekinci’yi alkışlıyoruz. Bu alkışlar, onun Trabzonspor'umuza olan büyük katkılarına duyduğumuz derin saygının ifadesi olacaktır” ifadelerine yer verildi. Öte yandan Trabzonsporlu futbolcular da karşılaşma öncesi sahaya üzerinde Şamil Ekinci’nin fotoğrafının yer aldığı t-shirtlerle çıktı.

Burak Yılmaz Tribünlerle Tartıştı: "Bu Kulübe Yanlış Yapmadım" Burak Yılmaz Tribünlerle Tartıştı: "Bu Kulübe Yanlış Yapmadım"

 GÜNEŞ, EKİNCİ T-SHİRTİYLE ÇIKTI

Trabzonspor’un teknik direktörü Şenol Güneş, Kayserispor ile oynanan karşılaşmada sahaya vefat eden efsane başkan Şamil Ekinci’nin fotoğrafının yer aldığı t-shirt ile çıktı. Şamil Ekinci başkanlığı döneminde ki Trabzonspor ile futbolculuğu döneminde 4’ü Süper Lig olmak üzere 13 kupa kaldıran Güneş, karşılaşma öncesi Şamil Ekinci’ye olan vefasını gösterdi. Güneş, karşılaşma öncesi Ekinci için şunları söyledi: “Efsane başkanımız Şamil ağabey, Trabzonspor’un en iyi dönemlerinde birlikte olduk. Mütevazi kişiliği, entellektüel anlayışı ile vizyon çizebilen, sadece Trabzon’un değil Türkiye’nin batıya açılan yüzü. İyi ve başarılı bir iş adamı, gazete sahibi, fabrikatör, Trabzonspor başkanı, mütevazi aile babası, ağabeyimiz, her şeyimiz.. Bize yön gösteren insani değerler katan efsane başkanımızdı.”

Muhabir: BİROL SANCAK