Trabzonspor’da Gaziantep FK maçı hazırlıkları başladı Trabzonspor’da Gaziantep FK maçı hazırlıkları başladı

Trabzonspor, golcü transferinde büyük bir değişikliğe giderek Paul Onuachu'dan vazgeçti ve rotayı Wout Weghorst’a çevirdi. Bordo-mavili taraftarlar dört gözle Onuachu’nun takıma katılmasını beklerken, Karadeniz Gazetesi'nin ulaştığı bilgilere göre yönetim, sürecin uzaması ve Southampton Kulübü’nün uzlaşmaz tavrı nedeniyle Nijeryalı forvetin transferini ‘şimdilik kaydıyla’ rafa kaldırdı.
Geçmiş Sezonların Etkisi Büyük Oldu Paul Onuachu’nun transferinden vazgeçilmesinde, geçtiğimiz sezon yaşananların büyük rol oynadığı belirtiliyor. Haber kaynakları, Abdullah Avcı'nın geçtiğimiz sezon Onuachu’ya "Afrika Kupası’na gitme, burada sana ihtiyacım var" dediğini ancak Onuachu’nun bunu dinlemeyerek gitmesi ve Pendik maçında da ağrıları olduğunu söyleyip maça çıkmaması nedeniyle hocanın bu durumları unutmadığını ifade etti.


Weghorst Transferi İçin Adımlar Atıldı Yaşanan bu gelişmelerin ardından Trabzonspor, ‘Pivot forvet’ için Hollandalı Wout Weghorst’a yöneldi. Bordo-mavili yönetim, Weghorst’un transferi için özel bir menajere yetki verdi ve oyuncunun kulübü Burnley’e 4 milyon Euro vermeye hazır olduğunu belirtti. 32 yaşındaki forvete ise bonuslarla birlikte 3 milyon 850 bin Euro'luk bir teklif yapıldı.
Weghorst’un Burnley'de Kalma İhtimali Düşük Burnley’nin Luton Town’ı deplasmanda 4-1 yendiği maçta yedek kalan ve sadece son 8 dakikada sahaya sürülen Weghorst, keyifsiz haliyle dikkat çekti. İngiltere basını, 1.97 boyundaki forvetin bu durumdan rahatsız olduğunu ve takımdan ayrılmak istediğini öne sürdü. Yapılan yorumlarda, "Weghorst, Championship’te oynayacak oyuncu değil. Trabzonspor’dan iyi bir teklif aldı. Oraya gitme ihtimali çok yüksek" denildi.
Trabzonspor’un bu transfer hamlesi, taraftarlar arasında büyük bir merakla bekleniyor. Yönetim, en kısa sürede Wout Weghorst’a imza attırarak forvet hattını güçlendirmeyi planlıyor.

Muhabir: AYTEKİN AKAY