REFLEKS GÖSTERECEK BİR KADRO OLUŞTURDUK

Banza'nın Yokluğunda Forvette Draguş Görev Aldı, Performansı Hayal Kırıklığı Yarattı Banza'nın Yokluğunda Forvette Draguş Görev Aldı, Performansı Hayal Kırıklığı Yarattı

Zaten statü olarak da biz sahaya çıkmak zorundaydık. Orada bir hazırlık maçı yaptık. Bizim için iyi bir hazırlık devresi oldu diyebilirim” dedi. “Trabzonspor için hedef asla bitmez” diyen Çavdar, “Trabzonspor için hedef asla bitmez. Hep bir sonrası hep bir fazlası istenir çünkü yöre insanı coğrafyamız bizler buna adapte olduk çocukluğumuzdan beri. Geçen yıl geldiğimizde Trabzonspor takımı diğer takımlara karşı biraz daha saha da zayıf kalıyordu, eziliyordu ama biz şunu sağladık rakiplerimize karşı galibiyetler aldık puanlar topladık ama bu yıl bu düzende ki bütün takımlar takviye yaptı ve daha da güçlendirdi kadrolarını. Bunlara karşılık verecek refleks gösterecek bir kadro oluşturduk. Trabzonspor’un adına marka değerine ve taraftarına uygun bir takım oluşturduğumuzu düşünüyorum ve güzel şeyler olacağını ümit ediyorum” ifadelerine yer verdi. 

ZORLU FİKSTÜR BİZİ KORKUTMAZ

Ligin ikinci hafta maçında karşı karşıya gelecekleri Bornova Hitabspor maçını değerlendiren Çavdar, “Motivasyon olarak çok iyi seviyedeyiz ama ilk maçlar zordur. Biz karşılarına maç oynamadan çıkacağız. Bu kötü oldu. Bornova maçı bizim için en zor maç ama bu maçı kazanacak güzümüz ve kudretimiz var. Ben ilk galibiyeti alacağımızı düşünüyorum” cümlelerine yer verdi. Fikstür olarak zorlu bir süreçten geçeceklerini ancak bu durumu dert etmediklerini ifade eden Çavdar, “Biz Trabzonspor’uz bizim için sorun yok. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş hangi takımla oynarsak oynayalım biz değil onlar tedirgin olsunlar. Tabii ki biz de bunu planlamasını yapacağız, stratejimizi oluşturacağız ama Galatasaray Fenerbahçe ve Beşiktaş maçında herkes Trabzonspor’u izleyecek ben bunun mesajını verebilirim” diye konuştu. Son olarak taraftarlara bir mesaj gönderen teknik adam Çavdar, “Ben onları bekliyorum, istiyorum. Geçmişte İdmanocağı takımı ile beraber onlarla birlikteydik ve çok büyük başarılar elde ettik. Oynadığımız maçlar ful tribünlereydi. Onların desteği ile çok güzel şeylere kısıtlı imkanlarla imza attık. Ben bu yıl takımımıza destek geleceğini düşünüyorum çünkü onlara heyecan verecek bir takım oluşturduğumuzu düşünüyorum. İnşallah bunu başarırız ve taraftarımızı mutlu ederiz” diyerek sözlerini noktaladı. 

MEMLEKETİM DE OYNAMAK BAMBAŞKA BİR DUYGU 

Takımın golcü oyuncularından Berra Bayraktar ise TAKA Gazetesi’ne yaptığı açıklamada sezon sonunda şampiyon olmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Trabzonspor’da 4 sezondur forma giydiğini ifade eden Bayraktar, “Bu benim için çok onur ve gurur verici. Genç yaşta bu takım da kendi memleketim de oynamak bambaşka bir duygu. Futbola başlama hikayem küçüklükten beri topa karşı çok büyük bir ilgim vardı. Babam eski profesyonel futbolcu ve bu yol da bana çok yardımcı oldu. Onunla birlikte hep sahaya gitmek istiyordum. Bu şekilde bende ki yeteneği keşfetti. Aynı zaman 8 senelik aktif bir tenis geçmişim var” dedi. Lakabının ‘Ronaldo’nun kız kardeşi’ olduğunu ifade eden ve bu lakabı küçükken mahalle aralarında aldığını belirten Berra, “Küçük yaşlarda sürekli erkeklerle maç oynuyordum ve gol attıktan sonra Cristiano Ronaldo’nun ‘Siu’ sevincini yapıyordum. Beni izleyenler, oynadığım abiler ve kardeşler bana bir süre sonra Ronaldo’nun kız kardeşi demeye başladı” diye konuştu. 

İYİ BİR AİLE OLDUK
Takımdaki arkadaşlık ilişkilerinin üst düzeyde olduğuna vurgu yapan Berra, “Arkadaşlık ilişkilerimizin çok iyi olduğunu düşünüyorum. Kısa bir süre olsa da güzel kaynaştığımızı düşünüyorum. Takım hocamızla da iyi bir uyum yakaladık. Bu da bizim motivasyonumuzu arttırıyor. İyi bir aile olduk” cümlelerine yer verdi. Bireysel olarak çok gol atmak istediğini ve takıma destek olmak istediğini ifade eden Berra, “Forvet oyuncusu olduğum için bu sene bol bol gol katkısı ve asist yapmak istiyorum. Tabii ki bu benimle değil takım arkadaşlarımla olacak bir şey. Takım olarak bu sene şampiyonluk yolunda ilerlemeyi hedefliyoruz. Hazırlık dönemimiz de çok iyi geçti. İlk 3 puanımızı da aldık” sözlerine yer verdi. Berra sözlerini şu şekilde noktaladı: “Bu işte disiplin ve çok çalışmak en önemlisi. Bu yolda ilerlemek isteyenler cinsiyetçi yaklaşmamalı. Pes etmeden bu yolda ilerlemeli.”

Muhabir: AYŞE SANCAK/YAREN YILMAZ