TRABZONSPOR’DA OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUM

 

Trabzonspor Kadın Futbol Takımının yeni transferlerinden Sema Polat, kulüp dergisine verdiği röportajda çarpıcı açıklamalar yaptı. Trabzonspor gibi büyük bir kulübe gelmenin haklı gururunu yaşadığını söyleyen Sema Polat şunları belirtti: “26 yaşındayım, ailenin en küçük kızıyım ve 2 ablam var. Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nden mezun oldum. Milli futbolcuyum, altyapı takımları dahil hepsinde forma giydim. Ankara’da doğdum büyüdüm ve futbola da orada başladım. Okul takımlarında sürekli oynadım. İlk takımım, 15 yıl formasını giydiğim Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET Kadın Futbol Takımıydı. Son yılımda şampiyonluk yaşadım. 2023-24 sezonunda Beşiktaş Kadın Futbol takımına transfer oldum. Bu sezon da 4 büyüklerden biri olan Trabzonspor’dayım ve bunun haklı gururu içerisindeyim. Bu şanlı formayı giyeceğim için çok heyecanlıyım. Aslen Karslıyım, annem ise Giresunlu ve buraya gelirken zaten memleketime geldiğimi biliyordum.

EN BÜYÜK DESTEKÇİM VE ŞANSIM; AİLEM

 

Ailem, futbol sevgimle ilgili ilk başlarda sadece bir aktivite olarak düşünüyorlardı. Daha sonrasında benim futbolu çok sevdiğimi gördüler ve bunun için ciddi emek ve zaman harcadığıma şahit oldular. Maçlara çıkmaya başladım, küçük yaşlardaydım ama her zaman destekçim oldular. Babam kendisine, ‘kız çocuğu top mu oynar?’ gibi cinsiyetçi sorular geldiğinde, sadece beni değil bütün meslektaşlarımı savunurcasına yanıt verip her zaman arkamda olduğunu bana hissettirdi. Ama ailemin benden öncelikle istediği şey, okulumu bitirmemdi. Okul ve futbol bir arada zor oluyordu, bununla ilgili bazı sıkıntılar da yaşadım ama hem okulumu bitirdim hem de futbol oynamaya devam ettim. Kısacası benim en büyük destekçim ve en büyük şansım ailemdir. Hiçbir maçımı kaçırmazlar, transfer olduktan sonra da sürekli yanıma gelip ziyaret ederler. Şimdi daha da uzaklaştık ama yine her maçımda yanımda olacaklarına eminim.

 

EN DOĞRU KARARI VERDİM VE BURADAYIM

 

Trabzonspor’dan teklif geldiğinde cidden çok gururlandım. Mutlu oldum çünkü büyük ve köklü bir kulübün size talip olması çok önemli ve gurur vericiydi. Hemen ailem ile paylaştım, onlar da mutlu oldu, bu teklifi kabul edebileceğimi söylediler. Ailemden birçok kişinin de Trabzonsporlu olması kararımda etkili oldu. Gürkan Çavdar hocam ile görüşüp bu takımın bir parçası olmak istediğimi, bu arma için elimden gelen her şeyi yapacağımı belirttim. En doğru kararı verdim ve sonunda buradayım.

BURADAKİ İNSANLAR BU TAKIMA AŞIK

 

Trabzonspor’a ilk geldiğimde tatlı bir heyecan vardı içimde. Yıllarca futbol oynamama ve o kadar tecrübemin olmasına rağmen çok farklı duygular içerisindeydim. Ancak bu özel camianın içerisine girince güvenilir bir aile ortamı, mükemmel tesisler, rahat çalışma alanlarını gördüm ve kısa sürede buraya alıştım. Buradaki insanlar bu takıma aşık. Her anlamda futbol oynanabilecek en önde kulüplerden, en güzel şehirlerden birindeyim ve çok mutluyum. Harika bir ortam gerçekten. Niye ‘Trabzonspor çok büyük ve köklü bir kulüp’ dediklerini daha iyi anladım.

KADIN FUTBOLDA ALTYAPI SORUNU BÜYÜK

 

Yıllardır futbol camiasının içindeyim, kadın futboluna verilen önem, gösterilen ilgili periyodik şekilde artıyor. Özellikle son yıllarda büyük takımların da ciddi yatırımlar yapması ve turnuvalara katılması ile işin boyutu oldukça değişti. Ama hala eksiklerimiz var. Mesela tesisleşme ve altyapı. Bu anlamda Trabzonspor gibi büyük kulüpler bir adım önde ancak birçok takımın bırakın tesislerini, antrenman sahaları bile yok, bu önemli bir sorun. Bunun yanı sıra kadın futbolunun kalitesinin artmasında, alt yapıya verilen önemin de ciddi rolü var. En büyük gelişim küçükken olur, kızlarımızın futbol eğitimini erken başlatırsanız, daha iyi futbolcular yetiştirebilirsiniz. Her kulüp altyapıya birinci derece önem vermeli ama maalesef bu anlamda çok eksiğimizin olduğunu düşünüyorum. Öte yandan kadın ve erkek eşitliğini futbolda daha çok görmek istiyoruz. Maddi-manevi destek ve canlı yayınları da kapsayan bir dilek bu.

HANGİ YAŞTA OLURSA OLSUN İNSAN DURMAMALI!

 

Kadın futbolu dünyada çok gelişiyor, çok başarılı, sistemli kulüpler var. Ve çok iyi futbolcular var tabii ki. Çok beğendiğim futbolcular var ama ben daha çok maçları izler ve kendi mevkimdeki oyuncuyu takip ederim. Yaptıkları iyi ve kötü şeyleri kendi kafamda analiz eder, almam gereken şeyleri alırım. Herkesten bir şeyler alıyorum ve kendi oyunumu sergiliyorum. Hangi yaşta olursa olsun insan durmamalı, sürekli öğrenmeli. Antrenörlerimin katkılarına ek olarak bu yöntemle de gelişim sağlamaya çalışıyorum. Yeni şeyler öğrenince mutlu oluyorum, bu beni çok motive ediyor. Zaten motivasyon kaynağım kazanmak ve yeni şeyler öğrenmek, böylece sürekli zinde kalıyorum. Bunun için çok çalışmak zorundasınız çünkü.

FUTBOLUN İÇİNDE KALMAK İSTİYORUM

 

Şenol Güneş, Konyaspor Maçı İçin Kadrosunu Şekillendiriyor Şenol Güneş, Konyaspor Maçı İçin Kadrosunu Şekillendiriyor

Sporu seviyorum ve sürekli bunun içinde kalmak istiyorum. Aktif futbolcu olarak kendi adıma gelebileceğim en üst noktaya ulaşmak adına çok çabalıyorum. Sonrası için bütün tecrübelerimi kullanarak yine bu mesleği farklı görevlerde icra etmek istiyorum. Futbolculuğum elbet bir yerde bitecek ama futbol aşkım asla. O yüzden futbolun her zaman içinde kalmak istiyorum.

AİLE, ARKADAŞ, MÜZİK VE SİNEMA

 

Futbolun dışında ailemle, arkadaşlarımla vakit geçirmek çok iyi geliyor. Ayrıca kendi kendime kaldığımda müzik ve film izleyerek diri kalmaya çalışırım. Belirli bir tarzım var denilemez, her tarz izler ve dinlerim, ama daha çok Türkçe pop severim. Sinema konusunda fazla seçiciyim ama sonu iyi biten filmleri seyredince mutlu oluyorum.

MAÇLARA 1-0 ÖNDE BAŞLARIZ!

 

Taraftarlarımıza çok güveniyorum. Bizi destekleyeceklerinden eminim ama benim onlardan istediğim, yensek de yenilsek de aynı coşkuyla bizi asla yalnız bırakmamaları. Çünkü onların yanımızda olduğunu hissetmek, destekleri bizim için çok önemli. Kendimizi daha güçlü hissetmemiz için bu yolda her zaman bizimle yürüsünler. Onlar bize tam destek verince biz bu moral ve güçle maçlara 1-0 önde başlarız! Bize inansınlar çünkü, biz kadınlar istediğimiz zaman her şeyi yapabilecek kapasitedeyiz.

TRABZONSPOR İÇİN SAVAŞACAĞIM

Bugünlere gelmek için çok acılar çektim, çok mücadeleler verdim ve çok çalıştım. Bu yolda bana destek olan bütün antrenörlerime, arkadaşlarıma ve en önemlisi aileme teşekkür ederim. Trabzonspor’da olmak bir ayrıcalık. Savaşmayı seven bir futbolcuyum, sonuna kadar Trabzonspor için savaşacağım. Kaynak: Trabzonspor Dergisi

Kaynak: TRABZONSPOR