Türk Kızılay'dan Trabzonspor’a Teşekkür Ziyareti! Türk Kızılay'dan Trabzonspor’a Teşekkür Ziyareti!

İmza töreninde konuşan Bordo Mavi Spor Kulübü Başkanı Selahattin Baba, “İki güzide kulübümüzün güçlerini birleştirdiği toplantımıza hoş geldiniz. Kardelen Kadın Futobl takımını Bordo Mavi’nin bünyesine katıyoruz. Kadın sporlarında ilerleyen ve kadına değer veren bir kulübüz. Futbol branşımızın da olması hasebiyle Kardelen Futbol Kulübü’nü kulübümüze bağlıyoruz. 3’üncü yılımızda futbol branşını açmamıza karar verdik. 3’üncü ligde Bordo Mavi’ye yakışır bir şekilde Kardelensporu bünyemize katıyoruz. İbrahim başkana ve değerli yönetimine teşekkür ediyorum. İsim Bordo Mavi olacak. Renkleri de Bordo Mavi olacak. Kısa vadede düşüncemiz biz Trabzonlu sporcuları yetiştirmek istiyoruz. Yarışmacı bir takım oluşturmak istiyoruz. İyi bir reklam vermemiz gerekiyor çünkü alttan gelen çocuklar bu reklamı kullanabilsin. Trabzonlu oyuncularla bir takım oluşturacağız. Trabzonlu gençlerin aidiyet duygusunu daha derinden yaşayacağını düşünüyorum. Trabzonun inatçı çocuklarının daha üst liglere gideceğine inanıyorum” dedi. 

Kardelen Spor Kulübü Başkanı İbrahim Baş, “Kadın kulüpleri Trabzon’da biraz zor ama biz bunları daha ileriye nasıl taşırız bunu düşünüyoruz. Selahattin başkanımızın kadın sporunda Trabzon’u her alanda temsil etti. Finallerde sorunlar yaşıyorduk ancak iki kulüp bir araya gelip güçlerimizi birleştirelim dedik. Başkanımız da olumlu karşıladı. Güzel işler yapacağız kulübümüzü daha ileriye taşıyacağız. Trabzonspor kadın futbol takımı sadece a takıma değer veriyor. Altyapıya katılamıyorlar. Oyuncu önerilerimize de sıcak bakmıyorlar. Alt yaş gruplarına katılmadıkları için ceza ödüyorlar. Biz onlara elimizden geldiği kadar her zaman yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz ancak onlardan yana sıkıntı oluyor. Trabzonspor Kulübü Başkanımız Ertuğrul Doğan’a ulaşamıyoruz, orada bir hiyerarşi var. Kadın futbol takımına Zeyyat Kafkas bey bakıyor. Zeyyat Kafkas beyden bir oyuncuyu alana kadar çok zorluk çekiyoruz. Oynatmadıkları oyuncuyu bile bir arkadaşımızın inisiyatifi olarak hallettik. Ancak onlar bizden oyuncu istedikleri zaman oyuncunun aileyle işi çözüyorlar. Ne başkana ulaşabiliyoruz ne iş çözebiliyoruz. Oyuncu alma ve verme konusunda da sıkıntılar var. Trabzonspor bayan futbol takımına sıcak bakmıyor. Bunun sorununu da a takımda yaşıyorlar. Trabzonspor’un ismi her zaman üst sıralarda olması lazım. Hep olumsuz şeyler yaşıyorlar. İnşallah daha güzel olur” ifadelerine yer verdi. 


Bordo Mavi Spor Kulübü Altyapıdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Kenan Özcan ise şu ifadelere yer verdi: “Voleybolda bu sezon yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde 16 kişilik kadro oluşturacağız. 8’i Trabzonlu olacak. Altyapıyla birlikte yürüyeceğiz. İki kulübün altyapısını yükselterek iki takımın oyuncularını bir araya getirip yarışmacı bir takım kuracağız. 3 yıl içerisinde Trabzon’da tamamen bir voleybol takımı kuracağız. Yomra Belediye Başkanımız Mustafa Bıyık’ın da bize büyük bir desteği var.”

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU