VİSCA ÇİVİ GİBİ ÇAKTI

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig Şamil Ekinci Sezonunda ilk galibiyetiyle tanıştı. Papara Park’ta Konyaspor’u konuk eden Fırtına, 3-2’lik galibiyetle sahadan ayrılarak sezonun ilk 3 puanını hanesine yazdırdı. Müsabakaya çok etkili başlayan Bordo-Mavili ekip ilk dakikalardan itibaren rakip kalede baskı kurdu. Müsabakanın 17.dakikasında kullanılan serbest atışta ceza sahası dışında topla buluşan Edin Visca’nın sert şutunda Bordo-Mavili ekip 1-0’lık üstünlük sağladı. Müsabakanın 24.dakikasında Konyaspor, Adil ile 1-1’lik beraberliği yakaladı. Karşılaşmanın 45.dakikasında Trabzonspor, VAR uyarısıyla penaltı kazandı. Penaltıyı Banza gole çevirirken Fırtına soyunma odasına 2-1 üstün gitti.

BANZA’DAN KLAS VURUŞ

Müsabakanın ikinci yarısına da Trabzonspor çok etkili ve istekli başladı. 54.dakikada gelişen Trabzonspor atağında Simon Banza çok klas bir vuruşla Konyaspor filelerini ikinci kez havalandırdı. Bordo-Mavili ekip bu golle 3-1 öne geçti. Trabzonspor bu dakikadan sonra farkı açabileceği pozisyonlar da buldu. 75.dakikada Nwakaeme çok müsait pozisyonda kaleci Slowik’i geçemedi. Karşılaşmanın 80.dakikasında topsuz alanda Denswil’in rakibine yaptığı hareket sonrası hakem Halil Umut Meler, Konyaspor lehine penaltı verdi. Umut Nayir penaltı atışından yararlanamadı. Müsabakanın 89.dakikasında Keyta’nın golüyle skor 3-2 oldu. Müsabaka da bu skorla Trabzonspor’un üstünlüğü ile sona erdi.

STAT: Papara Park

HAKEMLER: Halil Umut Meler*, Kerem Ersoy*, Murat Tuğberk Curbay*

TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır***, Malheiro***, Mendy***, Denswil***, Eren Elmalı***, Okay Yokuşlu***, Ozan Tufan** (Dk.37 Muhammed Cham**), Edin Visca*** (Dk.90+1 Orsic*), Enis Bardhi*** (Dk.46 Lundstram**), Nwakaeme*** (Dk.84 Serdar Saatçı*), Simon Banza**** (Dk.90+1 Draguş*)

KONYASPOR: Slowik*, Boranijasevic*, Adil Debirbağ**, Bazoer* (Dk.74 Damjanovic*), Guilherme**, Uğurcan* (Dk.58 Keyta**), Marko Jevtovic* (Dk.68 Umut Nayir*), Ndao* (Dk.57 Aleksic*), Pedrinho*, Yusuf Erdoğan* (Dk.68 Melih*), Kramer*

Baba Ve Oğul Birlikte Madalya Takdim Ettiler! Baba Ve Oğul Birlikte Madalya Takdim Ettiler!

GOLLER: Dk.17 Edin Visca, Dk.45 (P)-Dk.54 Simon Banza (Trabzonspor), Dk.24 Adil Demirbağ, Dk.89 Keyta (Konyaspor)

SARI KARTLAR: Visca, Denswil, Malheiro (Trabzonspor), Adil (Konyaspor)

Muhabir: BİROL SANCAK