Trabzonspor’un satılacağı iddiaları yeniden gündeme gelirken, bu tartışmaları canlandıran açıklama bizzat kulüp başkanı Ertuğrul Doğan'dan geldi. A Spor'da canlı yayına katılan Doğan, uzun süredir konuşulan kulübün satışı hakkında ilk kez resmi bir yatırım teklifini doğruladı:
"Netleşmeden konuşmamak lazım ama önemli bir yatırım grubu Trabzonspor'a ortaklık ve çalışmak için resmi başvuru yaptı."

Mesut Çebi Hentbol Federasyonu Başkanı, Selçuk Çebi Güreş Federasyonu İçin Aday Mesut Çebi Hentbol Federasyonu Başkanı, Selçuk Çebi Güreş Federasyonu İçin Aday

Ancak başkan, kulübün satışına karşı olduğunu da açıkça belirtti:
"Satılmasına şiddetle karşıyım. Ama bu benim şahsımın vereceği karar değil. Ülkemizde kanun olarak büyük hissenin satılması mümkün değil."

Geçen yıl düzenlenen Tüzük Tadil Kongresi'nde Trabzonspor'un vakıf statüsünden çıkması ise kulübün satışıyla ilgili hukuki zemin oluşabileceği söylentilerini artırdı. Aynı dönemde Katar Yatırım Otoritesi Direktörü Mansour Al Mahmoud'un, Katar’ın futbol kulüplerine yatırım yapmayı değerlendirdiğini söylemesi, dikkatleri bu yöne çekti. Mansour Al Mahmoud, açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:
"Katar, şimdiye kadarki en pahalı Dünya Kupası'na başarıyla ev sahipliği yaptıktan sonra futbol kulüplerine yatırım yapmayı düşünmeye devam ediyor. Ancak henüz kesin bir karar vermedi."

Başkan Doğan, bu tür kararların yönetim tarafından değil, genel kurul tarafından alınacağını belirterek, böyle bir yasal hazırlık yapılması durumunda kararı genel kurulun vereceğini tekrar vurguladı. Trabzonspor taraftarları ve camiası, bu sürecin nasıl şekilleneceğini merakla bekliyor.

Kaynak: ASPOR