Bordo-Mavili ekibin yaz transfer döneminde en çok ısrar ettiği isimlerin başında Nijeryalı golcü Paul Onuachu geliyordu. Geride kalan sezon Southampton Kulübü’nden kiralık olarak transfer edilen Onuachu için Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan büyük baskılar yaptı ancak Southampton Kulübü’nü bir türlü ikna edemedi. Onuachu da Trabzonspor’a gelebilme adına kadro dışı kalmayı bile göze almıştı. Ancak Onuachu transferi 15 Milyon Euro’luk bonservis bedeline takıldı. Bordo-Mavili taraftarların transferi için yolunu gözlediği isimlerden biri olmuştu Onuachu.

Orban İçin Özel Uçak Hazırlanmıştı

Taraftarların bir başka beklentisi ise Fransa’da Lyon forması giyen Nijeryalı golcü Gift Orban olmuştu. Trabzonspor, 22 yaşındaki oyuncuyu da satın alma opsiyonu ile kiralık olarak transfer etmeye çok yakındı. Oyuncu ile anlaşılmasına rağmen Lyon Kulübü satın alma opsiyonunu yüksek tutunca transfer gerçekleşmemişti. Trabzonspor, Orban için transferin son saatlerinde özel bir uçak dahi hazırlatmıştı. 

Umut Bozok'tan Samimi İtiraf! Bu Oyun Bizim İstediğimiz Trabzonspor Değil Umut Bozok'tan Samimi İtiraf! Bu Oyun Bizim İstediğimiz Trabzonspor Değil

Hamşik Tarzı 8 Numara Çok Arandı

Bordo-Mavili taraftarlar bu sezon en çok da takıma kaliteli bir 8 numara alınmasını bekliyordu. Şampiyonluk sezonunda Bordo-Mavili takımda forma giyen Slovak yıldız Marek Hamşik tarzı tecrübeli bir oyuncu beklentisi vardı taraftarların. Bordo-Mavili yönetim de bu konuda yoğun mesai harcadı. Ancak listede bulunan isimlerle yüksek maaş ve bonservis taleplerinden ötürü anlaşmaya varılamadı. Yaz transfer döneminin son saatlerinde son bir hamle yapılmış olsa da beklenen transferler gerçekleşmedi. 

Güneş’in İstediği Tüm Oyuncular Alınacak

Teknik direktör Şenol Güneş’in mevcut kadro ile yola devam edip ara transfer dönemi için yönetimden taleplerinin olduğu biliniyor. Başkan Ertuğrul Doğan da bir açıklamasında, “Ara transfer döneminde Şenol Hocamız kimi isterse onu alacağız. Trabzonspor hep zirve yarışının içinde olmalıdır” ifadelerini kullanmıştı. Başkan Doğan’ın bu açıklamaları ara transfer dönemine çok daha fazla süre olmasına rağmen taraftarları oldukça heyecanlandırdı. Bu arada Başkan Doğan’ın scout ekibine talimat verdiği ve ara transfer dönemi için transfer çalışmalarının şimdiden başladığı biliniyor.

Muhabir: AYTEKİN AKAY