Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Trendyol Süper Lig’in 30. haftasında Fenerbahçe karşısında alınan 4-1’lik mağlubiyetin ardından açıklamalarda bulundu. Karşılaşmayı “fırsat maçı” olarak değerlendiren Tekke, özellikle ilk yarıdaki performanslarından memnun olduğunu belirtti.

Bizim için fırsat maçıydı. Maçın penaltıya kadar olan bölümünde, özellikle ilk yarıda daha fazla skor üretebilirdik. Golü iyi bir dakikada bulduk. Fenerbahçe'nin sadece bir pozisyonunda Uğurcan çok iyi bir kurtarış yaptı. Bence Fenerbahçe’nin iç sahadaki en kötü maçlarından biriydi,” diyen Tekke, takımının ikinci yarıda da planlı bir şekilde oyuna devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Rizespor İçin Geri Sayım Başladı! 7 Maçlık Kabus Başlıyor Rizespor İçin Geri Sayım Başladı! 7 Maçlık Kabus Başlıyor

Ancak 51. dakikada verilen tartışmalı penaltı kararı sonrası dengeler değişti. Tekke, bu anı şöyle yorumladı:


Devre arasında oyuncularıma ilk 15 dakikayı atlatmamız ve baskımıza devam etmemiz gerektiğini söyledim. Ancak penaltı pozisyonunda bire birde yaşanan temas oyunun yönünü değiştirdi.

Savunma zaaflarına dikkat çeken Fatih Tekke, “Penaltı sonrası yediğimiz goller akıl alır gibi değil. Bir tanesi gerçekten çok güzel bir vuruş ama diğer goller bize yakışmadı. İlk yarıda bize sarı kartla geçiştirilen bir pozisyon da vardı. Takım savunmamız bu kadar basit gol yememeli,” dedi.

Moral bozukluğunun hakim olduğunu belirten genç teknik adam, “Skor camiamızı üzdü, ancak oyunun genelinde oynadığımız en iyi maçlardan biriydi. Hızımız düşünce problem yaşadık. Oyunsal olarak pozitifiz ama savunma ve sonuç olarak eksiklerimizi gidermek zorundayız.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Tekke'nin bu açıklamaları, Trabzonspor'un sahadaki olumlu oyununa rağmen sonuç alma konusunda yaşadığı sıkıntıyı bir kez daha gözler önüne serdi. Bordo-Mavili ekip, önümüzdeki maçlarda hem savunma organizasyonunu güçlendirmeyi hem de moral kaybını telafi etmeyi hedefliyor.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA