Fransız L'Equipe gazetesinin haberine göre, Beninli forvet Steve Mounie, Brest ile sözleşme yenileme konusunda anlaşma sağlayamadı ve serbest kaldı. Daha önce 2017 yılında Premier Lig ekibi Huddersfield'a 13 milyon euro karşılığında transfer olan Mounie, 2020'de 5 milyon euro bedelle Brest'e geri dönmüştü. 29 yaşındaki golcü oyuncu, Ligue 1'de 162 maçta 44 gol, Premier Lig'de ise 59 maçta 9 gol kaydetti.

INFO OUEST-FRANCE. Steve Mounié va signer à Augsbourg en Allemagne

Şenol Güneş’in Kanat Forvet İsteğine Rağmen Paul Onuachu Transferi Gündemde Şenol Güneş’in Kanat Forvet İsteğine Rağmen Paul Onuachu Transferi Gündemde

Mounie’nin menajeri, daha önce Clinton N'Jie'yi Trabzonspor’a öneren Fransız temsilci, Beninli forvet için Trabzonspor’la görüşmelere hazır olduklarını belirtti. Ayrıca menajer, Mounie’nin bordo-mavili formayı giymeye çok istekli olduğunu ifade etti.

Stade Brestois. Steve Mounié forfait pour la première journée à Lens

İlk Hedef Onuachu

Trabzonspor yönetimi, forvet transferi konusunda önceliği Paul Onuachu'ya vermiş durumda. Nijeryalı forvet için yapılan görüşmelerde 15 milyon euro'dan başlayan bonservis bedeli, 11 milyon euro'ya kadar düşürüldü. Ancak daha fazla indirim yapılması şu an için mümkün görünmüyor.

Paul Onuachu - Oyuncu profili 24/25 | Transfermarkt

Öte yandan, Fransız menajerin Mounie'yi Süper Lig'deki diğer kulüplere de teklif ettiği öğrenildi. Trabzonspor yönetimi, Onuachu transferinde olumsuz bir durum oluşması halinde Mounie için harekete geçmeyi planlıyor.

Onuachu, Trabzonspor'da son yılların en golcü futbolcularından biri oldu

Trabzonspor taraftarları, yeni sezon öncesi forvet hattının güçlendirilmesi için yapılan çalışmaları heyecanla takip ediyor. Onuachu transferinde yaşanacak gelişmeler ve olası Mounie transferi, bordo-mavili camiada büyük merak uyandırıyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK