Süper Lig'de 12 Yabancı Kuralı Problem Yarattı Süper Lig'de uygulanacak 12 yabancı kuralı, Trabzonspor’da kadro planlamasında sıkıntılara yol açtı. Bordo-mavili ekip, kadrosunda bulunan 11 yabancı oyuncunun yanı sıra kiralıktan dönen 4 oyuncu ve yapılan 4 yeni transferle yabancı oyuncu sayısını 18'e çıkarmıştı.

Üç Oyuncunun Sözleşmesi Feshedildi Trabzonspor, kadroda düşünmediği Ognjen Bakic, Mountassir Lahtimi ve Dimitrios Kourbelis’in sözleşmelerini karşılıklı olarak feshetti. Bu sayede herhangi bir fesih bedeli ödemeden üç oyuncu ile yollar ayrıldı. Bu gelişme, bordo-mavililerin kadrosundaki yabancı oyuncu sayısını azaltma yolunda önemli bir adım oldu.

Meunier Sürprizi Thomas Meunier'in sözleşmesini tek taraflı feshetmesiyle birlikte Trabzonspor'da yabancı oyuncu sayısı 14'e düştü. Meunier’in bu kararı, takımın yabancı oyuncu sayısını dengelemek adına beklenmedik bir kolaylık sağladı.

İki Oyuncu ile Daha Yollar Ayrılacak Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, kadroda düşünülmeyen oyuncularla ilgili açıklamalarda bulundu. Doğan, "Yarın ve Perşembe günü ayrılacak oyuncular ile ilgili gelişmeler olabilir. Son aşamaya geldik. Kamp raporu sonrası da ayrılacak isimler olabilir." ifadelerini kullandı. Başkan Doğan'ın açıklamaları doğrultusunda, kiralıktan dönen Teklic ve geçen sezon bekleneni veremeyen Fernandez’e takım bulmaları için talimat verilmişti. Ancak oyuncular herhangi bir takım bulamadı. Bordo-mavililerin bu oyuncular ile bugün yollarını ayırması bekleniyor.

Gomez’in Menajerinden Şaşırtan Teklif Maxi Gomez'in menajerinin, Trabzonspor ile iletişime geçerek Uruguaylı oyuncunun bonservis bedeli olmadan ayrılmasına onay istediği, ancak bordo-mavililerin bu fikre sıcak bakmadığı ifade edildi. Trabzonspor, Gomez’den bonservis bedeli kazanmak istiyor ve bu teklifi kabul etmeyerek oyuncudan gelir elde etmeyi hedefliyor.

Trabzonspor’da Gaziantep FK maçı hazırlıkları başladı Trabzonspor’da Gaziantep FK maçı hazırlıkları başladı

Trabzonspor, bugün yapılacak son hamlelerle yabancı oyuncu sorununu çözerek, gelecek sezon için kadro planlamasını tamamlamayı amaçlıyor.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN