Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında Trabzonspor, sahasında konuk ettiği RAMS Başakşehir’i çekişmeli bir mücadele sonunda 1-0 mağlup etti. Fırtına’nın galibiyet golü, 90+1. dakikada Edin Visca’nın şık vuruşuyla geldi. Trabzonspor, bu kritik galibiyetle moral bulurken zirve yarışında önemli bir adım attı.

Türk Futbolunun Efsanesi Güneş, Kariyerinde Bir İlki Başardı Türk Futbolunun Efsanesi Güneş, Kariyerinde Bir İlki Başardı

Şenol Güneş’in Tarihi Maçı

Bu karşılaşma, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş’in teknik direktörlük kariyerindeki 1000. maçı oldu. Güneş, 1000 resmi maça çıkan ilk Türk teknik direktör olarak tarihe geçti.

Kadroda Değişiklikler ve Eksikler

Hatayspor maçının ardından Güneş, ilk 11’de 2 değişiklik yaptı. Serdar Saatçı ve Enis Bardhi yedek kulübesine çekilirken, Cham ve Ozan Tufan sahaya ilk 11’de çıktı. Sakatlıkları bulunan Denswil, Nwakaeme, Savic, Enis Destan, Hüseyin Türkmen ve Serkan Asan maç kadrosunda yer almadı. Özellikle savunma hattındaki eksikler nedeniyle Lundstram stoper olarak görev yaptı.

Tribünlerde Boşluklar Dikkat Çekti

Trabzonspor taraftarları karşılaşmaya beklenen ilgiyi göstermedi, tribünlerde boşluklar göze çarptı. Konuk ekip Başakşehir taraftarlarının gelmemesi nedeniyle misafir tribünleri de boş kaldı.

Taraftarlardan Maç Sonrası Destek

Maçın bitiş düdüğünün ardından bordo-mavili taraftarlar, takımlarını tribüne çağırarak alkışlarla destek verdi. Trabzonspor, bu önemli galibiyetle moral bularak zirve yarışına daha güçlü bir şekilde devam etmeyi hedefliyor.

Puan Durumu

Muhabir: BİROL SANCAK