Bild gazetesi, 28 yaşındaki oyuncunun sözleşmesinin 30 Haziran'da sona ereceğini ve yaz aylarında kulüpten bedelsiz olarak ayrılabileceğini hatırlattı. Bu, adeta Trabzonspor'a bir mesaj niteliği taşıyor.

Trabzonspor'un resmi açıklamasında, "Profesyonel futbolcu Marcel Hartel'in kulübümüze transferiyle ilgili basında çıkan haberler doğru değildir" denildi. Ancak, Alman basını bu gerçeği dikkate almadan ısrarla Trabzonspor'u işaret etmeye devam ediyor.

Hamburger Abendblatt da, Trabzonspor'un yalanlamasına rağmen Hartel ile ilgili haber yapmıştı. Haberde, "Trabzon'da Hartel'in maaşı yıllık yaklaşık 2 milyon Euro'ya yükselebilir. Aynı zamanda bedelsiz transfer olarak makul miktarda para da kazanabilir" ifadelerine yer verildi.

Marcel Hartel, bu sezon St. Pauli formasıyla gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. Lig ve kupa maçlarında 37 karşılaşmada forma giyen Hartel, 21 gol atıp 15 asist yaparak üstün bir performans sergiledi. Orta sahanın yanı sıra kanatta da görev alan başarılı oyuncunun kulübüyle olan sözleşmesi, 30 Haziran'da sona erecek.

Trabzonspor'un resmi açıklamasına rağmen, Alman basınının ısrarı Marcel Hartel'in geleceğine dair merak uyandırıyor. Transfer döneminin yaklaşmasıyla birlikte, bu konudaki spekülasyonlar ve tartışmaların artması bekleniyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK