Transfer gündeminde Liverpool'dan ayrılması beklenen Thiago Alcantara öne çıkıyor. Karadeniz Gazetesi'nin haberine göre, 34 yaşındaki dünya yıldızı, yaşadığı sakatlık endişesi nedeniyle transfer sürecinde bir testten geçirilecek. Bu testler olumlu sonuçlanırsa, Trabzonspor'un orta sahası Thiago Alcantara'ya emanet edilecek. Bu transferle birlikte Süper Lig gündemine bomba gibi oturan Ertuğrul Doğan'nın“Duyduğunuzda ‘Nasıl aldınız?’ diyeceğiniz transfer yapacağız.” sözleride tekrardan hafızalarda canlandı.

1461 Trabzon iki golle  Ankaraspor’dan sonra Mersin’i de safdışı bıraktı 1461 Trabzon iki golle  Ankaraspor’dan sonra Mersin’i de safdışı bıraktı


Thiago Alcantara Performans Durumu ve İstatistikleri

Thiago Alcântara, 2023/2024 sezonunda Liverpool'da kişisel istatistikler açısından oldukça sakin bir dönem geçirmiştir. Şu ana kadar Premier Lig'de herhangi bir gol atmayı veya asist yapmayı başaramamıştır. Ayrıca, sahada sadece 5 dakika süreyle oynadığı tek bir maçta yer almıştır​​.

Önceki sezonlarda, Thiago'nun katkıları biraz daha önemli rakamları içermiştir. 2021/2022 sezonunda tüm yarışmalarda 1 gol atıp 4 asist yapmıştır. Performansları genellikle, orta sahadan oyunu yönetme yeteneği ile karakterize edilmiştir, ancak bu sezon sahada aktif katılımında önemli bir düşüş gözlemlenmiştir​​.

Muhabir: AYŞE SANCAK