Trabzonspor taraftarı yeni sezonda nasıl bir Fırtına izleyecek? Trabzonspor taraftarı yeni sezonda nasıl bir Fırtına izleyecek?

Abdullah Avcı,

"Yeni sezon hepimiz için, Trabzonspor için hayırlı olsun. Geçen sezondan beri çalışıyoruz. 24 Haziran'da sahada fiziki olarak başladık. Amacımız adaptasyon sağlamak, mevcut oyuncuların durumlarını ve sağlık durumlarını değerlendirmek. Antrenmanların şiddeti ve temposu giderek artıyor. Gelen transferlerin adaptasyonu iyi ve fiziksel olarak iyi geldiler. Katılımlarla daha da iyi olacağımızı düşünüyoruz. 25 Temmuz’da başlayacak olan Avrupa maceramıza en iyi şekilde hazırlanmak istiyoruz,"

ifadelerini kullandı.

Avcı, geçen sezon koydukları hedeflerde yarışmaya devam ettiklerini ve bazı bölgelerde hamle yapamasalar da ellerindekinin en iyisini yapmaya çalıştıklarını belirtti.

"55 maç programı gözüküyor. Avrupa’da 12 maç, lig ve milli takıma giden oyuncularla birlikte kadro kalitesinin daha üst düzey olması gerekiyor. Trabzonspor’un genetiğinde olan oyun felsefesini şiddetini arttırmaya çalışıyoruz. Temaslı oyun, yardımcı koşuların olduğu, topa değmeyen oyuncuların daha değerli olduğu bir oyun tarzı olacak. Antrenmanlarda hem oyuncu, hem de teknik heyetin enerjisi yüksek. Macaristan kampı buna olumlu cevap verecek. Eksiklerimizi tamamladığımızda Trabzonspor taraftarının istediği, arzuladığı, keyif aldığı alkışladığı bir takım olacağız inşallah,"

dedi.

Milli takımın son durumuna değinen Avcı, "İstikrarlı bir turnuva takımı olmak çok önemliydi. Son 3 turnuvada Avrupa Şampiyonasına giden Milli Takımımız var. Turnuvalarda inişler çıkışlar muhakkak olacak. Ama bugün gruptan çıkmayı başardılar. Bu çok önemli. Milli Takımımızın oynayarak daha fazla gelişeceğini düşünüyorum. Avusturya maçı da bizim için sağlıklı bir geçiş olur," şeklinde konuştu.

Egemen Korkmaz ve Mustafa Sarp’ın ayrılığı hakkında da açıklama yapan Avcı, "Ekibimize yeni eklemeler yapmayacağız. Egemen ve Mustafa hocaya teşekkür ediyoruz. Caner hocayı teknik ekibe aldık. Önder hoca da daha önce Başakşehir’de altyapıda çalıştığım bir isim. İhsan hoca ise bizim teknik koordinatörümüz. Şu an itibariyle ekibe ilave olmayacak. İleride ihtiyaç olursa, değerlendireceğiz," dedi.

Transfer konusuna da değinen Avcı, "Transfer çok enteresan. Bazen spontane gelişebiliyor. Her mevkide birbiriyle rekabet edebilecek oyuncular olması gerekiyor. Sayı vermeyeyim ama her mevkide rekabet olacak," dedi.

Yabancı sınırlaması konusunda ise, "Senelerdir bu bütün kulüplerin genelinde olan bir şey. TFF’nin hassasiyetiyle ilgili bir karar alacağını düşünüyorum. Zaman dilimine yayarak yapılabilir. Biz sayısal olarak fazla duruyoruz ama bu bir şekilde çözümü bulacaktır," ifadelerini kullandı.

Genç oyuncuların durumu hakkında ise, "Son 4 senedir altyapıya yaptığımız yatırım ve eğitim amaçlı yatırımlar var. Arada 7 aylık boşluğum var. Bu yatırımın karşılığını alıyoruz. Bir tek Poyraz U19 milli takımında devam edecek. Diğer potansiyel olanlar bizimle beraber. İlk fırsatta onları içeri atmaya ya da rekabette tutmaya çalışacağız. Bu haftaki çalışmalarda bizi son derece mutlu ediyorlar," dedi.

Muhabir: AYŞE SANCAK