Trabzonspor'un Nijeryalı golcüsü Paul Onuachu, bu sezon ligde gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekiyor. Son olarak oynanan İstanbulspor maçında attığı 2 golle galibiyetin mimarı olan Onuachu, ligdeki 20. maçında gol sayısını 14'e yükseltti. Bu performansıyla maç başına 0,7 gol ortalaması yakalayarak ligin en iyi ikinci golcüsü konumunda.

Ancak Onuachu'nun kaçırdığı 12 maç düşünüldüğünde, potansiyelinin daha da yüksek olduğu görülüyor. Afrika Kupası ve sakatlıklar nedeniyle 11 lig maçını kaçıran ve 1 maçta da hazır olmadığı gerekçesiyle oynatılmayan Onuachu, bu maçlarda forma giyse idi nasıl bir gol ortalaması tutturacağı merak konusu oldu.

Trabzonspor'un formasını giyerken Onuachu, Gaziantep FK karşısında ilk kez hattrick yapmış ve İstanbulspor karşısında da iki gol atarak etkileyici bir performans sergilemişti. Teknik direktör Abdullah Avcı'nın da gelecek sezon takımda görmek istediği Onuachu, bonservis sorununun çözülmemesi halinde yeniden kiralık olarak kadroya dahil edilebilir.

Nijeryalı golcü oyuncu, gelecek sezon Trabzonspor'un şampiyonluk hedeflerinde önemli bir rol oynaması bekleniyor. Potansiyelinin tam anlamıyla ortaya çıkabilmesi için ise kaçırılan maçlarda da gösterdiği performansı devam ettirmesi gerekecek.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN