Sezon sonuna yaklaşıldıkça Trabzonspor’da forvet hattı net olarak belirlenmek isteniyor. Trabzonspor Banza için girişimlerde bulunacak olsa bile Beşiktaş’ın da istediği Onuachu için hamle yapacak. Trabzospor’un listesinde tuttuğu bir diğer isim de Piatek.

Trabzonspor, ligde 17 gol atan Simon Banza’yı takımda tutmak istiyor. Fakat Braga’nın bonservis olarak uçuk rakamlar talep etmesi veya yeniden kiralama formülüne sıcak bakmaması halinde öncelikle 2 isim gündeme gelecek. Fırtına her ne kadar sancılı bir sezon geçirse de, Eylül ayında Braga’dan kiralık olarak gelen Simon Banza sergilediği performansla geçer not aldı.

Oyun istikrarı yakalayamayan ve hücumda tıkanan Trabzonspor’da, 23 lig maçında 17 gol atmayı başaran 28 yaşındaki yıldızın takımda tutulması hedefleniyor. Kiralık gelmesine rağmen kulübü sahiplenen, Trabzon’da yaşamaktan da çok mutlu olan Banza için lig bitmeden girişimler başlayacak. 

Trabzonspor’da Fatih Tekke Göztepe Maçı Öncesi Çözüm Arıyor Trabzonspor’da Fatih Tekke Göztepe Maçı Öncesi Çözüm Arıyor

Braga, geçtiğimiz yaz 20 milyon Euro fiyat biçtiği Banza’yı, Avrupa’da transfer dönemi bittikten sonra 2 milyon Euro kiralama bedeliyle Trabzonspor’a vermişti. Bordo-Mavili yönetim, öncelikle Kongolu forvetin tapusunu almaya çalışacak. Portekiz ekibi uçuk rakamlar isterse, tekrar kiralama formülü denenecek. 

Tüm girişimlerin sonuçsuz kalması halinde ise öncelikle 2 ismin gündeme gelmesi muhtemel; Paul Onuachu ve Piatek. Yazın Onuachu için aylarca uğraş veren Trabzonspor, Southampton’ın çift haneli bonservis inadını kıramamıştı. 2.01’lik yıldız takımında kaldı ve Premier Lig’deki 19 maçta 3 gol attı. 

Muhabir: AYTEKİN AKAY