Hocaya Suç Yok

Yönetim, hocada suç olmadığını düşünüyor. Hoca çok güzel taktikler veriyor ama oyuncular bu taktikleri anlayacak kapasitede değil ve üstelik hocayı takmıyorlar, kafalarına göre oynuyorlar. Bu nedenle, yönetim kapasitesi yüksek ve hocanın sözünü dinleyecek 8-10 oyuncu alarak yeni bir takım kurma kararı aldı.

Beklenen Senaryolar

Peki, bu değişikliklerin ardından ne olacak? İki olasılık var:

Başarı: Yapılan uygulama başarılı olacak ve takım iyi futbol oynayarak hep zirve yarışının içinde olacak.

Başarısızlık: Geçen yılki düzen aynen devam edecek, tribünleri çileden çıkaran yan pas-geri pas modeliyle yenilgiler peş peşe gelecek ama hoca "Kasım'ı bekleyin, Kasım'da uçacağız" diyecek. Kasım'da uçamayıp puan kayıpları devam edince de hoca, 3. defa geri getirilmek üzere gönderilmek zorunda kalınacak. Yeni hoca da "Bu takımı ben kurmadım, Ocak'ta 10 transfer isterim" diyecek. 10 oyuncu daha alınacak ve bu kısır döngü durmadan tekrarlanacak.

Sürdürülebilir Başarı Mümkün mü?

Bu kısır döngünün devam etmesi, Trabzonspor'un maküs talihinin değişmesi için belki de bir 38 yıl daha beklenmesi anlamına gelebilir. Çünkü bir oyun sistemi olmadan, bir oyun kültürü oluşturmadan, günü kurtarma adına her dönem 8-10 oyuncu değiştirerek sürdürülebilir bir başarı hikâyesi yazmaya çalışmak hayalciliktir.

Umut Bozok Şenol Güneş’le Yeniden Doğuş Peşinde Umut Bozok Şenol Güneş’le Yeniden Doğuş Peşinde

Yönetimin Göle Maya Çalması

Yani, yönetim göle maya çalıyor ve "Ya tutarsa" diyor. Biz de "İnşallah tutar" diyoruz. Başka ne diyebiliriz ki? Vesselâm.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA