Trabzonspor'un kendi evinde tıpkı kendisi gibi hiç deplasman galibiyeti olmayan ve deplasmanda 2 puanla en az puan toplayan Hatayspor’a mağlup olması kolay kolay hafızalardan silinmeyecek. Fanatik yazarlarından Safa Can Konuksever "tünelin ucu kapkaranlık" başlığı ile yazdığı yazıda gelinen süreci eleştirdi. Gün içinde Tivibu Spor’da da konuşan Konuksever çok konuşulacak değerlendirmelerde bulundu.
’Trabzonspor’un içerisinde temizlenmesi gereken kanser hücreleri var’’ gibi çok radikal bir ifade kullanan Konuksever’in açıklamalarından öne çıkan hususlar şöyle: ‘’Bu iş sadece bütün yetkiyi hocaya verdim hoca çözsün ile çözülebilecek bir durum değil. Trabzonspor’un içerisinde temizlenmesi gereken kanser hücreleri var. Bunların temizlenmesi lazım. Hiçbir şey yapmadan başkanlar, hocalar, yönetimler değişirken küçük olsun bizim olsun anlayışında olanlar onların da temizlenmesi lazım. Kökten bir değişim gerekiyor.
Her şeyi hocaya bırakarak başarının gelmediği Abdullah Avcı, Bjelica ve en son Şenol Hoca ile bir kez daha görüldü. Başkanın da yönetiminde artık çalışma prensibini değiştirmesi lazım. Amiyane tabirle hatta balta ile girmesi lazım bazı yerlere tırnak içinde söylüyorum idari anlamda. Kanser hücrelerini temizlemesi gerekiyor. Bu iş sadece parayla filan olan şeyler değil.’’ Konuksever, geçiş sürecinde Hüseyin Çimşir’in takımı sezon sonuna kadar çalıştırma fikrinin de başarılı olamayacağını kaydederek Orhak Ak sürecinde benzer tablonun yaşandığı aktardı.
Gün içinde çıktığı canlı yayında Trabzonsporseverlerin sesi olan Safacan Konuksever'in Hatayspor müsabakasına ilişkin maç yazısı ise şu şekilde:
Maçın başlangıç senaryosunda baskılı oynamaya çalışıyor gibi gözüktü Trabzonspor... Hatayspor’un çıkarken yaptığı birkaç hatada, net pozisyona dönüşebilecek fırsatlar da yakaladılar. Fakat öndeki hücum dörtlüsünde garip uyumsuzluk, kopukluk hatta telaş vardı. O kopukluk savunmada da yaşanınca, Hatayspor ilk yarıdaki tek önemli pozisyonunda hatta tek isabetli şutunda golü buldu. 1-0’ın ardından kısa süreli bir şok ve ardından toparlanma evresini gördük Bordo-Mavili takımda. Atılan golde Danylo Sikan’ın payı büyüktü, Trabzonspor’un en çok isteyeni Zubkov’un topu ağlara göndermesi ise futbolun adaletiydi. Adalet demişken, ilk yarıda verdiği penaltıyı VAR’da izleyip iptal eden hakem Alper Akarsu, aynı zamanda Trabzonspor’un ceza sahası içinde devam eden önemli atağını da kesmiş oldu. Pozisyonun penaltı olup olmamasından bağımsız bu çok büyük bir hataydı ki, bence pozisyon zaten penaltıydı! Şenol Güneş, ikinci yarıya aynı 11’le başladı. Trabzonspor’un yakaladığı birkaç pozisyonda hücumdaki beceriksizliği de aynıydı! 65. dakikada Massanga’nın ceza sahası dışından attığı mükemmel golün ardından ise Trabzonspor’un oyunu tamamen kaosa döndü. Sonrası mı? Tribünlerden yükselen istifa sesleri, ıslıklar, sahadakilerin sorumluluktan kaçması, Şenol hocanın ise kenardaki çaresiz bakışları... Trabzonspor dün akşam son kaleyi de kaybetti, uzun bir aradan sonra evinde yenildi, üstelik de bu sezon deplasmanda hiç kazanamayan, sondan ikinci sırada olan ve aylardır maaşların ödenmediği Hatayspor’a karşı! Şenol Güneş ilk geldiğinde başlı başına bir umut sebebiydi fakat artık tünelin ucu kapkaranlık gözüküyor.