DAHA FAZLASINI YAPMAK İSTİYORUM 
Trabzonspor’un Fransız orta saha oyuncusu Batista Mendy, dün A Spor’da Yunus Emre Sel’in sorularını yanıtladı. Macaristan kampında hazırlıkların iyi gittiğini belirten Mendy, “Geldiğimizden beri iyi çalışıyoruz. Buraya bunun için geldik. Yakın zamanda Avrupa Ligi’nde eleme maçı oynayacağız. Bizim için çok önemli bir maç” dedi. Geride kalan sezonda ki performansını değerlendiren Fransız oyuncu, “Geçen sezon ki performansım kendi açımdan ve takım açısından iyiydi. Kolektif bir yapı. İyi anlaşıyorduk, iyi başardık” diye konuştu. Tüm konsantresini Trabzonspor’a verdiğini belirten Mendy,  “Trabzonspor’da bizim beklentilerimiz hedeflerimiz var. Ligi kazanmak ve Avrupa kupasında gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Bunun için bir maç oynayacağız. Bireysel olarak performansımı yukarı çıkarmak, takıma daha fazla nasıl yardımcı olabilirsem o kadar yardımcı olmak ve geçen sezon yaptıklarımızın daha fazlasını yapmak istiyorum” ifadelerine yer verdi. 

AKLIM TRABZONSPOR’DA
Transfer düşüncesinin olup olmadığının sorulması üzerine Mendy, “Performansımın fark edilmesi hoş bir şey. Daha önce söylediğim gibi benim aklım Trabzonspor’da. Teklifler gelirse değerlendirilir. Bizim buradaki hedefimiz ligi kazanmak, Avrupa Ligi’nde gidebildiğimiz kadar ileriye gitmek” diye cevap verdi.  Geride kalan sezonda stoper bölgesinde oynaması hakkında değerlendirmelerde bulunan Mendy, 6 numara pozisyonunda oynamayı daha çok sevdiğini ifade etti. Mendy, “Benim asıl pozisyonum 6 numara ben de orada oynamak istiyorum. Hocamız beni orada görmek isterse ben de orada oynamak zorundayım. Kendi stoper performansımdan da memnunum” dedi. Trabzonspor’un yaptığı transferleri değerlendiren Mendy, “Transfer sezonunun başından beri yapılan transferler oldukça iyi. İyi oyunculardan sürekli bahsediyorum. Barisic, John Lundstram ve Cihan Çanak iyi oyuncular. Bu isimlerle birlikte şampiyonluğu elde edebiliriz” dedi. 

SEVİYE OLDUKÇA YÜKSEK
Türkiye Ligi’nin seviyesinin oldukça yüksek olduğu ifade eden Mendy, “Buraya gelmeden evvel ligin seviyesinin bu kadar yüksek olmasını beklemiyordum. Ligin ve oyuncuların seviyesi çok yüksek. Geçen sezona baktığımızda bazı maçlarda yeteri kadar maçı domine edemedik. Agresif olamadık. Önümüzdeki Avrupa Ligi maçında daha da çok agresif olmak zorundayız” cümlelerine yer verdi. Büyük kulüplerde oynamak istediğini ifade eden Mendy, “Hepimizin hayalleri vardır. Benim de bu konuda hayallerim var. Dünyada ki büyük ekiplerde ve liglerde oynama hayallerim var” diye konuştu. Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Mendy, “İyi bir antrenör olduğunu söyleyebilirim. Oyunculara karşı kapalı değil. Herhangi bir şey olduğundan kendisiyle çok rahat bir şekilde paylaşabiliyoruz” dedi. Taraftarlar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan genç oyuncu, “Onlar beni sevdikleri gibi ben de onları seviyorum. Bizi destekliyor ve itiyorlar. 

TARAFTARLAR BİZİ MOTİVE EDİYOR
Bizi motive ediyorlar. Ben de onların bize verdikleri desteğin karşılığını onlara karşı vermek istiyorum” diye konuştu. Trabzonspor’un transfer listesindeki Muhammed Cham ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan 24 yaşındaki oyuncu, “Muhammed Cham’ı Fransa’dan tanıyorum. İyi bir oyuncu. Buraya gelirse bize ciddi anlamda katkı verebileceğini düşünüyorum” cümlelerine yerdi.  Trabzonspor’un altyapısının iyi olduğuna vurgu yapan Mendy, “Akademiden iyi oyuncular geliyor. Tabiki de bu konuda A takım seviyesine ulaşmak için emek ve çaba verecek kişi onlar” dedi. Şampiyonluk yarışı ile ilgili konuşan Mendy, “Biz şampiyonluk yarışında olacağız. Fenerbahçe ve Galatasaray’ı yalnız bırakmayacağız” diye konuştu. 

Şenol Güneş’ten Gençlere Büyük Destek: Avrupa Devleri Peşlerinde! Şenol Güneş’ten Gençlere Büyük Destek: Avrupa Devleri Peşlerinde!

TESİSLERİN KALİTESİ OLDUKÇA İYİ 
Hangi milli takımı seçeceği konusunda karar vermediğini ifade eden Mendy, Trabzon ile Fransa arasındaki farkı da şu sözlerle açıkladı: “Fransa ile Trabzon arasında şöyle bir fark var; Dışarıya çıktığınızda sizi bırakmıyorlar, insanların sevgisini hissedebiliyorsunuz. Sürekli fotoğraf çektirmek istiyorlar. Fransa ile arasındaki farkı bu şekilde anlatabilirim”. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nin oldukça kaliteli olduğuna vurgu yapan Mendy, “Açıkçası dürüst olmak gerekirse tesislerin kalitesi beni şaşırttı. Bana Trabzonspor’un tesislerini gezdirdiklerinde ben bu kadarını beklemiyordum. İlk defa Fransa dışına çıkıyorum. Tesislerin kalitesi oldukça iyi hiçbir eksiği yok” dedi. Mendy, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Taraftarlara bizi desteklemeye devam etmelerini istiyorum. Geçen sezon yaptıklarımızdan daha iyisini yapacağız.”

Muhabir: AYŞE SANCAK