Trabzonspor’da, yaz döneminde yapılan 13 transferin ardından kadro mühendisliği konusunda bazı sorunlar yaşandığı belirtiliyor. Teknik direktör Şenol Güneş, sezonun geri kalanında üst sıralarda yer alabilmek için kanat, kanat-forvet, 8 numara ve stoper bölgelerine takviye yapılmasını istedi. Güneş’in özellikle yabancı transferlerde, üst seviye ve deneyimli oyuncuları hedeflediği öğrenildi.

Deneyimli isimler kadroya katılacak

Şenol Güneş’in ocak ayına kadar mevcut kadrodaki oyuncuların performansını artırmayı hedeflediği, ancak bu başarılamazsa belirlenen pozisyonlara yeni isimler kazandırılacağı ifade ediliyor. Özellikle kanat ve orta saha bölgelerine yapılacak olan takviyelerin, tecrübeli ve marka değeri yüksek isimlerden oluşması planlanıyor. Kadroya eklenecek bu oyuncuların, sezonun ikinci yarısında takıma büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Güneş, Milli Ara ile Trabzonspor'u Yeniden Ayağa Kaldırmayı Hedefliyor! Güneş, Milli Ara ile Trabzonspor'u Yeniden Ayağa Kaldırmayı Hedefliyor!

Sakatlıklar kadroyu zorluyor

Trabzonspor’da kadro derinliğinin bazı bölgelerde yetersiz kaldığı dikkat çekiyor. Orta sahada Ozan Tufan sakatlığı nedeniyle eksik durumda, kanatlarda ise Visca, Nwakaeme ve Orsic rotasyonda yer alıyor. Zaman zaman bu bölgedeki eksiklikler, Draguş ve Cihan Çanak gibi isimlerle kapatılmaya çalışılıyor. Ayrıca Savunmada Savic, Batagov, Denswil ve Serdar Saatçi gibi önemli isimler sakatlıklarla boğuşuyor.

Uğurcan Çakır, takımın parlayan yıldızı

Trabzonspor’un kalecisi Uğurcan Çakır, sezona damga vuran performansıyla takımın en istikrarlı oyuncusu oldu. Kalesine gelen 37 isabetli şutun 31’ini kurtaran Çakır, %84 kurtarış yüzdesiyle ligin en iyisi konumunda. Uğurcan’ın bu performansı, özellikle penaltılardaki başarısıyla dikkat çekiyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK