Trabzonspor'da Umut Verememişti
Trabzonspor’un 2022-2023 sezonunda Everton'dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Fildişi Sahilli orta saha oyuncusu Jean Philippe Gbamin, bordo-mavili kulüpte yeterli performansı sergileyemedi. Geçtiğimiz sezonu Fransa Ligue 2 takımlarından USL Dunkerque'te geçiren Gbamin, burada 21 maçta 2 gol ve 1 asistlik katkı sağladı. Bu performans, oyuncunun yeniden üst düzey takımların radarına girmesine neden oldu.

Şenol Güneş’in Kanat Forvet İsteğine Rağmen Paul Onuachu Transferi Gündemde Şenol Güneş’in Kanat Forvet İsteğine Rağmen Paul Onuachu Transferi Gündemde

Been told': £25m player desperate to leave Everton today, he's trying to  end his contract - journalist

Yükseliş ve Yeni Adres
Kariyerindeki düşüşe son vermeyi başaran Gbamin’in, 1 yıllık sözleşmesinin sona ermesiyle boşa çıkması, transfer piyasasında hareketliliğe neden oldu. Ünlü transfer uzmanı Fabrizio Romano’nun duyurduğu habere göre, Gbamin MLS ekiplerinden New York City Red Bulls’a transfer olmaya hazırlanıyor. ABD kulübüyle 2+1 yıllık anlaşma sağlayan Gbamin, Espanyol, Angers, Nantes ve Metz gibi takımlardan gelen teklifleri geri çevirdi.

Jean-Philippe Gbamin Ingin Akhiri Mimpi Buruknya di Everton | Liga Olahraga

ABD’de Yeni Bir Başlangıç
Jean Philippe Gbamin’in MLS’e transferi, kariyerinde yeni bir başlangıç ve yükseliş için önemli bir adım olarak görülüyor. New York City Red Bulls’un Gbamin’i kadrosuna katması, oyuncunun yeniden büyük bir sahnede performans sergileme fırsatını artıracak.

Muhabir: AYTEKİN AKAY