Trabzonspor, Bankalar Birliği anlaşmasından çıkacak. Bordo-mavililerin Bankalar Birliğine borcu güncel durum itibariyle 1.3 milyar TL (34 milyon Euro) civarında. Kulüp, bu rakamı ödeyerek finansal açıdan rahatlamak ve önünü açmak istiyor. Başkan Doğan’ın yürüttüğü bu operasyonun üstüne Kartal'da bulunan arazinin de eklenmesiyle borcun sıfırlanması hedefleniyor.


DOĞAN’DAN AÇIKLAMALAR
Başkan Ertuğrul Doğan, birkaç gün önce yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Futbol A.Ş. olarak ilk günden 2.550 milyon TL tutarındaki sermaye artırımı katılım bedelimizi ödeyerek hakkımızı kullandık. Süreç tamamlandığında elde edeceğimiz kaynakla, kamuoyunda Bankalar Birliği olarak bilinen kredi anlaşmasından bu ay itibariyle çıkmış olacağız.”


KAP’A YAPILAN AÇIKLAMA
Trabzonspor’un KAP'a yaptığı açıklama ise şöyle:
“Şirketimiz, Aktif Bank, Halkbank, Denizbank ve Ziraat Bankasından oluşan konsorsiyum ile mevcut finansal borçlarımızı 2 yılı anapara ödemesiz olmak üzere 5 yıl vade ile yapılandırmıştır.”

Trabzonspor'dan Gaziler Günü paylaşımı! Trabzonspor'dan Gaziler Günü paylaşımı!


AĞAOĞLU’NUN AÇIKLAMALARI
Ahmet Ağaoğlu ise sözleşme imzalandığında şu açıklamayı yapmıştı:
“Yapmış olduğumuz anlaşmayı sadece borçların yeniden yapılandırması olarak değerlendirmek pek doğru olmaz. Aynı zamanda UEFA'nın Finansal Fair Play (FFP) kurallarının ihlalinin önüne geçilmesi açısından da son derece önemli bir adım. Geçen sezon Avrupa kupalarına katılma yasağı ile yüzleşen bir kulüp başkanı olarak konuşuyorum. Bugüne kadar yaptığımız finansal ihlaller bizi bu noktaya taşıdı.”

TRANSFER DÖNEMİNDE 50 MİLYON EURO HARCANDI
Trabzonspor, sadece bu transfer döneminde 19.68 milyon Euro bonservis ödemesi yaptı. Bu harcamalar arasında Lundstam, Barisic, Savic, Nwakaeme gibi bedelsiz alınan oyuncular için ödenen imza paraları da bulunmuyor. Ayrıca alınan 13 oyuncunun maaşları da hesaba katıldığında Trabzonspor, bu sezon yaklaşık 50 milyon Euro’dan fazla harcama yaptı.
 

Muhabir: BİROL SANCAK