Tekelioğlu'ndan Çarpıcı Açıklama: "Hocasız Olur, Onuachu'suz Olmaz"

Tekelioğlu, "Bir tarafta bütün kadro maliyeti 6 milyon euro olan Ružomberok, diğer tarafta bir oyuncusunun maliyeti 6 milyon euro olan Trabzonspor. 6 milyon euro maliyetli ve 23 yaş ortalaması olan Ružomberok bize ders verdi. 6 tane net pozisyon buldular, bir topları da direkten döndü. Hem pozisyon olarak hem de futbol olarak bizden çok öndeydiler. Bizim takımın ve sahanın yıldızı da Uğurcan'dı. Sezon başlamadan önce bu acı gerçeği gözden uzak tutmamak gerekir" dedi.

Trabzonspor’un önemli takviyeler yapmaması durumunda büyük hayal kırıklığı yaşayacağını belirten Tekelioğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Draguş, Antep'te iyi olabilir ama kesinlikle Trabzonspor'un santrforu olamaz. Trabzonspor kesinlikle bir santrfor, iki stoper, iki de orta saha transferi yapmalı. Ben Onuachu'yu tanımam etmem ama yetenek olarak çok ısındım. Mücadeleci ve aidiyet duygusu yüksek seviyede. Oyuna girmesi çıkması, gol attı atmadı, her zaman inanılmaz bir uyum sağladı. Hocasız olur, Onuachu'suz olmaz."

Burak Yılmaz Tribünlerle Tartıştı: "Bu Kulübe Yanlış Yapmadım" Burak Yılmaz Tribünlerle Tartıştı: "Bu Kulübe Yanlış Yapmadım"

Trabzonspor’un Efsane Hocası Sadi Tekelioğlu'ndan Net Mesajlar

Tekelioğlu, Trabzonspor’un yaptığı bazı transferlerin yanlış olduğunu ve bu durumun tekrar edilmemesi gerektiğini vurguladı: "Trabzonspor, Pepe diye bir oyuncu aldı, bir dünya para verdi. Geldi gitti. Niye geldi niye gitti, bize ne faydası oldu? Başkan sponsor buluyor, para buluyor ama önemli olan o parayı olumlu kullanmak. 2-3 milyon euro için pazarlık ediyoruz. Daha önce Yunus Mallı, Bartra, Gomez gibi oyunculara boş para verdik. Odaklanırsın bazılarına vermez almazsın, o paraları bu futbolcuya verirsin. Geçmişi düşünün, kimlere ne yanlış paralar verdik diye. O futbolculara alakasız paralar vereceğimize Onuachu gibi hak eden bir oyuncuya daha fazla para verelim. Weghorst Trabzonspor'a çok lüks olur. Onuachu ile elimizde yüksek topa dönerse Enis Destan var, beceriye dönerse Draguş var. Trabzonspor bu lüksten kaçınmalı ve ona vereceği paradan Onuachu'ya vermeli. Pepe'ye boş para verilirken başkanın eli titremediyse, diğer boş transferlere verirken eli titremediyse bunda da titremeyecek ve 'ben cepten veriyorum böyle bir oyuncuyu bonservisi ile birlikte Trabzonspor'a kazandıralım' diyecek. O zaman hem o kazanır hem Trabzonspor kazanır. Şuna inanıyorum ki Onuachu aldığı parayı kuruşuna kadar hak eder."

Tekelioğlu'nun bu açıklamaları, Trabzonspor yönetimine transfer stratejilerini gözden geçirmeleri için önemli bir mesaj niteliği taşıyor.

Muhabir: AYTEKİN AKAY