ÇOK SAYIDA KİŞİ KATILDI
Trabzonspor’un Süper Lig’e çıkışının 50.yılı nedeniyle dün Ramada Otel’de etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan’ın yanı sıra Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Milletvekilleri Mustafa Şen, Yılmaz Büyükaydın, Vehbi Koç ve Sibel Suiçmez, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, ilçe belediye başkanları, Asbaşkan Zeyyat Kafkas ve yönetim kurulu üyeleri, Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Mahmut Ören ve yönetim kurulu üyeleri, Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, TFF Bölge Müdürü Hamdi Aslan, Bayındırlık ve İskân Eski Bakanı, Gençlik ve Spor Eski Bakanı, Trabzonspor eski başkanı, futbolcusu Faruk Nafiz Özak, TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir, eski başkanlar, eski yöneticiler, eski futbolcular, davetliler ve basın mensupları katıldı. 

ŞAMPİYONLUK SERGİSİ
Etkinlikte gazete sayfalarındaki şampiyonluk sergisi düzenlendi. Sergideki fotoğraf karelerini yakından inceleyen Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Vali Aziz Yıldırım ve Eski Bakan Faruk Özak ile zaman zaman fikir alışverişinde bulundu. Gazete sayfalarındaki şampiyonluk sergisinin ardından Trabzonspor’un 2021-2022 sezonunda elde edilen şampiyonluk belgeseli izlenildi. Açılış konuşmasını Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Mahmut Ören yaptı. Ören, “Süper Lig'de 50. yıl etkinliğimize herkes hoş geldi. Bizim nesil Trabzonspor ile büyüdü. Başarılarla gurur duyduk ve Trabzonspor bize kimlik kazandırdı. Artık bizim Trabzonspor'a hizmet etme zamanımız. Divan Başkanıyım ama 1993'ten bu yana kulübün her kademesinde heyecanla görev yaptım. Şanlı kulübümüzün üyesi olmaktan büyük gurur duyuyorum. Bordo mavili renklere olan bağlılığımız gerçekten övgüye değer. Tüm katılımcılara en kalbi duygularımı sunuyor ve tekrar hoş geldiniz diyorum” dedi. 
 

DOĞAN: HERKESİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR
Ören’in ardından kürsüye gelen Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Doğan, “Süper Lig'de 50. yılımızı kutluyoruz. Gurur duyuyoruz, ebediye göçenlere rahmet ve yaşayanlara sağlık diliyorum. 73-74 arasındaki kahramanlar arasında başkan olarak vardı. Kaptan sayın Özak, teknik direktör sayın Özyazıcı, altyapı antrenörü sayın Sümer ve diğer kaptanımız da rahmetli dayım Bülent Şahinkaya'ydı. Efsane futbolcularımızla unutulmaz bir başarı yaşamıştık. Sultan Alparslan "Geldik" demişti. Mustafa Kemal Atatürk "Gitmiyoruz" demişti. Biz onları örnek alıyoruz. İnadımızla geldik, hiçbir yere gitmiyoruz. Aksine yolumuz belli, ileri hep ileri. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bence bizim için çok önemli gün ve bakanımızın dediği gibi sürekli tekrarlamamız gerekiyor. İnsanın duygusallaşmaması mümkün değil. Biz yönetim kurulu arkadaşlarım, sayın Abdullah Avcı yeni sezonda yine paraya karşı emeğin mücadelesini vermek için hazırız. Herkesin desteğine ihtiyacımız var. En yakın zamanda yine tüm dünyaya örnek olacak şekilde kutlayacağımızdan eminim. Elimizden gelenin fazlasını yapacağımızdan herkes emin olabilir” diye konuştu. 
 

YOLCULUKLAR KOLAY OLMADI
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Süper Lig’de 50.yıl kutlamaları kapsamında yaptığı açıklamada, “Hepinizi en içten duygularımla selamlıyorum. Bugün burada, Yenimahallesi’nde doğduğum Erdoğdu’da hayatımın geçtiği ergen gençlik çağlarımın Sigorta’da geçtiği Uzunsokak’ta yürüdüğüm Kemerkaya’da dolaştığım Gazipaşa’sında dershaneye gittiğim şehrin bakan olarak bağrına basmasının gurunu yaşıyorum. Bu şehir, adanmışlığın ve özverinin simgesidir. Çocukluğumdan itibaren Ali Kemal abiler, Necati abiler ve kafile başkanlarının rehberliğinde, bu şehrin ruhunu ve değerlerini yaşama fırsatı buldum. Bu yolculuklar, kolay olmadı; zorlu bir çalışma ve fedakarlık gerektirdi. 

ÖNEMLİ OLAN ORTAK PAYDADA BULUŞMAK
Ama şunu biliyorum ki, Trabzonspor’un devrimi, Anadolu’nun neler başarabileceğinin güçlü bir göstergesidir. Bugün, yapaylığın ve yüzeysel değerlerin ön planda olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Ancak, gerçek yaşam anılarda ve idealist bir yaklaşımdadır. Eğer bu değerleri topluma anlatabilir, çalışkanlığın ve özverinin önemini vurgulayabilirsek, birçok sorunun üstesinden gelebiliriz. Önemli olan, ortak bir paydada buluşabilmek ve efsanevi başarıları birlikte yaratabilmektir. Beni bağrınıza bastığınız için size içten teşekkürlerimi sunuyorum. Biz de elimizden geleni yaparak bu şehri ve ülkemizi daha iyi yerlere taşıyacağız” dedi. 
 

TRABZONSPOR İLE BÜYÜDÜK
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Gerek Trabzonspor’umuzun, gerek Trabzon’umuzun, gerekse de abilerimizin anılarını dinledik, geçmişi yad ettik. Ben 1966 Faroz doğumluyum. Bakanım, Yenimahalle doğumlu. Trabzonspor’la büyüdük diyebilirim. Ali Kemal Denizci abimizin oturduğu evi ben çaprazdan görürdüm. Bırakın yenilgiyi, beraberlik olunca bile mahallede dolaşmazlardı. Burada bakanlarımız var, şehrimize hizmet edenler var, kulüp başkanımız var. Yine valimiz, büyükşehir belediye başkanımız, belediye başkanlarımız var. Spor tam da bu noktada duruyor. Bu anlamda Trabzonspor’un hepimizi bir araya getirmiş olmasının da ne kadar önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Memleket sevdalılarının şehrin bir evladı olmaktan duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum. Her şehrin bir takımı varmış, Trabzonspor’un da bir şehri var. Bu anlamda Trabzonspor, şehrimizin tanınmasına, kültürüne katkı vermiş, hizmet etmiş bir kulüp. Etkinliği Faruk abi bana söylediğinde katılım sağlarız dedik. Bu formatın daha kısa sürelerde, daha serbest zamanlı çalıştay şeklinde de olabilir. 
 

FUTBOLU HOCA KADAR ANLARIZ
50 yıla sığmış olan, 57 yıla sığmış olan bir hikaye var. Türkiye şampiyonlukları var. Kıbrıs'taki Barış Harekatı'ndaki kupa dahil kıymetli kupalarımız var. Gerçekten böyle bir şehirdeyiz. Dikkatli baktığımızda karede burası Avni Aker, Sanat Lisesi ve Ticaret Lisesi var. Binaların üzerinde seyirciler var. Böyle bir şehirde sporu konuşmak, futbolu konuşmak benim gibi bir mühendis için zor. Trabzonlu olduğumuz için biraz kolay. Futbolu hoca kadar anlarız. Hakemin ne yaptığını mercek altına alarak sorgularız. Bazı yanlışlıklara, bazı eksikliklere Karadenizli olduğumuzdan biraz sabretmekte zorlanırız. Bir Galatasaray maçıydı, açık tribünlerde hakem çıktı, önümdeki bir arkadaş hakemi methetmeye başladı. 'Abi,' dedim, 'Bismillah.' O da dedi ki, 'O zaten yanlış yapacak, ben şimdiden başlayayım.' Siz çok güzel futbolcular yetiştirirsiniz, onu seyretmeyen taraftar grubu yoksa onların hiçbir anlamı olmaz. Trabzonspor’un bu seviyeye gelmesinde her şeyiyle gönlünü veren Trabzonspor taraftarlarına teşekkür ederim. Şehrimize şampiyonluğu tekrar tattıran ekibe tekrar teşekkür ederiz. İnşallah yeni bir şampiyonluğu tatmayı rabbim bize nasip etsin” diye konuştu. 

Umut Bozok: 1 puanı da hak etmedik Umut Bozok: 1 puanı da hak etmedik

OSMANLI DÖNEMİNDE DE TRABZON’DA FUTBOL OYNANIYORDU
Bayındırlık ve İskân Eski Bakanı, Gençlik ve Spor Eski Bakanı, Trabzonspor eski başkanı, futbolcusu Faruk Nafiz Özak, etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Akşam biraz hazırlık yapmak istedim baktım ki bitmiyor bu tarihi anlatmak bunu yazmak çok zor. Evvela şunu söyleyeyim; yönetim kurulumuza çok teşekkür ederim. 40 gündür toplantıya hazırlanıyoruz. 50 yıllık Süper Lig’de oluş anlatmak hazırlanmak olaya şahitlik edenleri bulup getirmek çok zor. Bu toplantıları 20-25 yılda bir yapmak lazım. Belki 10 yıl da yapmak lazım. Başarı tesadüf değil. Trabzon’da Osmanlı döneminde futbol oynanıyordu. Trabzon İdman Yurdu ilk kurulan kulüp. Dünya savaşına katılınca hepsi şehit oluyor. Trabzon’da İdmanocağı’nı kuruyorlar 1921 yılında. Ben de burada yetiştim. Bu kulüp öyle kulüp ki Tiyatro, müzik olan bir kulüptü. 59’de genç takımda oynuyordum. İdmanocağı’nda önemli isimlerle top oynadık.
 

HAYATIMIZ TRABZONSPOR İLE GEÇTİ
Kazım Karabekir Paşa bu kulübe fahri başkan oluyor. Bir çınar ağacı gibi kökleriyle apaçık ortadadır. İlk yıllardan sonra dışarıya doğru bir bakış başladı. Saçma sapan transferler. Bütün bunlar Trabzonspor’a zaman ve para kaybettirdi. Rahmetli bir Ahmet Suat Özyazıcı ve Barbon Ziya abimiz öze dönüşü başlattılar. Öze dönüşte efsane kadro oluştu. Ahmet Suat hoca çok zeki bir insandı. İlk defa tandem denen ifadeyi biz ondan duyduk. Böylesine takımda 2.kaptandım. Trabzonspor’da futbolcu olarak oynamış 3 tane dayısı olan bir başkanımız var. Tarık Kafkas ağabeyimizin oğlu Zeyyat Ka fkas var. O evlerde hep Trabzonspor konuşulur. 82-84’de futbol sorumlusuyum, gidiyorum daha girmeyeceğim dedim. Babam güldü, Kuran öğretmeniydi. Bana dedi ki noldu ‘baba kaçamadık’ dedim. Trabzonspor seni yönetiyor dedi. Hayatımız onunla geçti her an onu düşünüp katkıda bulunmakla geçti. İleriye doğru umutla bakmak için sahaya gidip forma alıp destek olmamız lazım.”

Kaynak: HABER MERKEZİ