KARİYERİNDEKİ BAŞARILAR

Onuachu Yerine Sürpriz Nijeryalı Şenol Güneş Onu Görmek İstiyor Onuachu Yerine Sürpriz Nijeryalı Şenol Güneş Onu Görmek İstiyor

Trabzon Arsin doğumlu olan Ergin Keleş, 2003 yılında Trabzon Lisesi'nde okurken Dünya Liselerarası Futbol Şampiyonası'nda hem şampiyonluk sevinci yaşadı hem de 10 golle gol krallığı tacını taktı. Liseler arası Dünya Şampiyonluğu ve gol krallığı başarısıyla dikkat çeken Keleş, 2005-2009 sezonları arasında Trabzonspor A Takım forması giydi. Bu dönem içinde 2005 yılında Sebatspor’a, 2006-2007 sezonunda ise Sakaryaspor’a kiralık olarak gitti.

UZUN VE RENKLİ KARİYER

Trabzonspor kariyerinin ardından Manisaspor, Ankaragücü, Karabükspor, Mersin İdman Yurdu, Göztepe, Adanaspor, Gaziantep, Sivasspor, Giresunspor, Akhisar Belediyespor, Altay, Ankara Demirspor, Kastamonu ve Afyonspor formalarını giyen tecrübeli futbolcu, geniş bir yelpazede futbol kariyerini sürdürdü.

MİLLİ TAKIM BAŞARILARI

Milli takımlar düzeyinde ilk formasını 2002 yılında U-16 takımıyla giyen Ergin Keleş, 2005 yılında UEFA tarafından düzenlenen Meridyen Kupası'nda attığı 5 golle Fransız Jeremy Menez ve Karim Benzema ile birlikte gol kralı oldu.

Ergin Keleş, futbol kariyerinde birçok farklı takımın formasını giyerek, tecrübesi ve yetenekleriyle dikkat çekti. Futbolu bırakma kararını açıklarken yayınladığı duygusal video, hem futbolseverler hem de eski takım arkadaşları tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

Tecrübeli futbolcu, yayınladığı videoda, "Futbol benim hayatımın büyük bir parçasıydı. Bu kararı almak çok zor oldu ama şimdi yeni bir sayfa açma zamanı. Beni destekleyen aileme, arkadaşlarıma ve tüm taraftarlara teşekkür ediyorum" dedi.

Ergin Keleş, futbol sahalarındaki başarıları ve profesyonelliği ile hatırlanacak. Kendisine yeni hayatında başarılar diliyoruz.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN