Midtjylland’ın 2-0 kazandığı karşılaşmada ilk golde asiste imza atan Aral Şimşir, maçın 59. dakikasında İsrailli savunma oyuncusu Stav Lamkin'in dirsek darbesiyle sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Maç sonrası soyunma odası koridorlarında ise olay büyüdü. İsrailli futbolcular, genç oyuncuya saldırdı. İsrail basınına göre olay, Şimşir’in “Özgür Filistin” diye bağırması nedeniyle tetiklendi.

TFF Tahkim Kurulu'ndan Şok İptal: Cinsel İlişki Görüntüleri Olayı! TFF Tahkim Kurulu'ndan Şok İptal: Cinsel İlişki Görüntüleri Olayı!

Maçın ardından adı açıklanmayan bir Maccabi Tel Aviv oyuncusu, İsrail basınına verdiği demeçte Şimşir’e kasıtlı olarak saldırdıklarını itiraf etti. İsrailli oyuncu, Türk futbolcunun maç boyunca yorumlar yaptığını belirterek, "Tünelde ona birkaç kişi saldırdık çünkü artık sessiz kalmak istemiyorduk. Çenesini kapatmak istiyorduk ama çabuk ayırdılar," dedi.

Trabzonspor’un Aral Şimşir İlgisi

Trabzonspor, daha önce Aral Şimşir’i kadrosuna katmak için büyük çaba göstermişti. Bordo-mavili kulübün Danimarka ekibi Midtjylland’a 100 milyon TL’lik teklif yaptığı, ancak ödeme koşullarında anlaşmaya varılamadığı için transferin gerçekleşmediği bildirildi. Şimşir, o dönem “Trabzonspor’dan resmi teklif almak harikaydı, ama olmadı,” ifadelerini kullanmıştı.

Bu olay, futbol sahasında yaşanan gerginliklerin oyuncular üzerinde nasıl derin etkiler yaratabileceğini gözler önüne seriyor.

Muhabir: AYTEKİN AKAY