Uğurcan Çakır Milli Formaya Geri Dönüyor! Uğurcan Çakır Milli Formaya Geri Dönüyor!

28 gün önce sol bacağının alt adalesinden sakatlanan Nwakaeme, şimdi de aynı bacağının üst kaslarından sakatlık yaşadı. Sakatlık sorunları sık sık tekrarlayan ve "müzmin sakat" olup olmadığı tartışılan oyuncunun dönüş tarihi belirsizliğini koruyor.

Hedef Fenerbahçe Derbisi

Yıldız oyuncunun sahalara dönüşünün 2-3 hafta daha süreceği ve 28 Ekim'de oynanacak Fenerbahçe derbisine yetişmesi için yoğun bir tedavi sürecine gireceği belirtiliyor. Nwakaeme'nin, benzer sakatlığı geçen sezon Arabistan'da da yaşadığı ve bu nedenle 4 ay sahalardan uzak kaldığı bilgisi, dönüş sürecinin uzama ihtimalini artırıyor.

Trabzonspor, yıldız oyuncusunun derbiye yetişmesi için büyük çaba sarf ederken, sakatlığın tekrarlama riski endişe yaratıyor.

Futbol yaşantısı tehlikede mi?

Geçen sezon Al-Fayha forması giyerken 111 gün sahalardan uzak kalan Anthony Nwakaeme'nin yaşadığı sakatlık, bu sezonki sakatlıkla karıştırılmamalı. Geçen sezon sağ alt baldırında birinci derece yırtık bulunan Nijeryalı oyuncu, bu nedenle uzun süre forma giyememişti.

Ancak bu sezon Trabzonspor'da yaşadığı sakatlık sol bacağında meydana geldi. Önce sol bacağının alt adalesindeki (soleus kası) yaralanma nedeniyle sahalardan uzak kalan Nwakaeme, şimdi de aynı bacağının üst kaslarından yeni bir sakatlık yaşadı. İki sakatlık da farklı bölgelerde olmasına rağmen benzer şekilde bacak kaslarını etkilediği için endişe yaratıyor.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA