Trabzonspor, 2023 yaz transfer döneminde Fransız ekibi Angers’ten 4.4 milyon Euro bonservis bedeli ve yıllık yaklaşık 1.4 milyon Euro’dan 4+1 yıllık sözleşme ile kadrosuna kattığı Batista Mendy ile sahada büyük bir kazanım elde etti. Merkez orta saha olarak transfer edilen Mendy, istikrarlı performansıyla kısa sürede takımın en güvenilir isimlerinden biri haline geldi.

Sebat Gençlikspor Lider Zonguldakspor’u Mağlup Etti Sebat Gençlikspor Lider Zonguldakspor’u Mağlup Etti

24 yaşındaki oyuncu, asıl pozisyonu olmamasına rağmen mecburiyetten dolayı sık sık stoperde görev aldı. Ancak bu durum, performansını olumsuz etkilemedi. Hem savunmada hem de orta sahada gösterdiği özveriyle dikkat çeken Mendy, Başakşehir karşılaşmasında da aynı karakteri sergiledi. Maç boyunca defansif sorumluluklarının yanı sıra, orta saha ve zaman zaman forvet hattına da destek veren Fransız oyuncu, taraftarın en çok alkış alan ismi oldu.

Batista Mendy’nin çok yönlü oyunu, Trabzonspor’un bu sezonki zorlu mücadelelerinde kilit bir rol oynarken, futbolseverlerin takdirini kazanmasını sağladı. Genç yıldızın, her geçen hafta performansını artırarak takımın vazgeçilmez oyuncularından biri olması bekleniyor.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA