Geçmiş dönemlerde, Abdullah Avcı'nın oyun anlayışı nedeniyle tam potansiyelini sahaya yansıtamadığı söylenen Eren Elmalı, yeni dönemde daha özgüvenli ve hırslı bir oyun sergileyerek bambaşka bir seviyeye ulaşmış gibi görünüyor. İzlanda ve Beşiktaş maçlarındaki hırsı ve mücadelesi, bordo-mavili taraftarları da fazlasıyla memnun etti.


Özellikle Şenol Güneş gibi deneyimli bir teknik direktörün katkısıyla, Eren Elmalı’nın önümüzdeki dönemde daha da etkili bir performans sergilemesi ve çok daha başarılı bir kariyer çizmesi bekleniyor.

Eren Elmalı 7 Temmuz 2000 tarihinde İstanbul'da doğdu. Futbol kariyerine 2011 yılında Kartalspor altyapısında başladı. Burada geçirdiği 7 yılın ardından Kasımpaşa altyapısına transfer oldu. Ağustos 2018'de Kasımpaşa'ya katıldı ve Temmuz 2019'da profesyonel sözleşme imzaladı. 2019/20 sezonunda TFF 3. Lig ekiplerinden Silivrispor'a kiralandı ve burada 25 lig, 2 kupa maçına çıktı, ancak gol veya asist katkısı yapamadı.

Savic Erteleme Maçında Forma Giyebilecek Mi? Savic Erteleme Maçında Forma Giyebilecek Mi?

2021/22 sezonunda, Haddadi'nin Malatyaspor'a transferi sonrası sol bek pozisyonu Eren Elmalı'ya emanet edildi. Kasımpaşa’da gösterdiği performansla dikkat çekti ve takımın vazgeçilmez oyuncularından biri haline geldi.

2022/2023 sezonunda, 3.6 milyon Euro bonservis bedeliyle Trabzonspor'a transfer oldu. Trabzonspor formasıyla çıktığı 93 maçta 1 gol ve 5 asist yaparak takımına katkı sağladı.

Milli takıma ilk kez 7 Haziran 2022 tarihinde davet edilen Eren Elmalı, güçlü fiziği ve etkili sol ayağıyla öne çıkan bir oyuncu olarak kariyerine devam ediyor.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA